Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10599067 www.bgdnes.bg

Певицата Теди Кацарова: Няма да се женя. Засега

Радвам се, че намерих точния човек за мен

Коя е тя

Теди Кацарова е родена в музикалното семейство на Силвия и Милчо Кацарови. Завършва Художествената гимназия в София. Печели победата в популярното предаване "Хит минус едно", когато е само на 17 години. Дебютният й албум "Кадифе" също се радва на успех и през 1998 г. е избрана за най-добра арендби певица на годината. През 2001 г. се омъжва за финландеца Макс Холм и заминава да живее с него в родината му. Там работи с известния музикант Ресу Редфорд, който композира за нея и рапъра MC Chrsiss песента "Безрезервна любов". С нея участват в конкурса "Евровизия" за Финландия и остават само на косъм от първото място. Освен като певица атрактивната изпълнителка има успех и като композитор. Нейната песен "Летя", изпълнена от Васил Найденов и майка й Силвия Кацарова, печели първото място на "Бургас и морето". Теди композира и дебютната песен на победителката в "България търси талант" - Богдана Петрова.

- Теди, навсякъде се тръби, че скоро ще сключите брак, но никой не знае датата, на която това ще се случи. Каква е истината?

Реклама

- Ха-ха, истината е, че няма да се женя засега. Не знам откъде тръгна това, може би от факта, че признах, че имам сериозен мъж до себе си, който е чужденец - чех е и се казва Ян, от Прага е.

- Той какво ти каза, когато се видяхте за първи път?

- Всичко стана случайно, запознахме се през лятото в един клуб. Ян се появи, видяхме се и остана с мен до сутринта, говорихме си. Казва, че е срещнал звезда в моето лице, а пък аз му благодаря, че е толкова добър човек. За първи път в живота си се чувствам толкова обгрижвана, то са закуски, отношение, прекрасен е. От първата вечер почувствах, че това е моят човек. Иначе си мечтаех още в началото на годината, че искам да се появи моята половинка, човекът за мен. И много се надявам това да е той. Но освен хубав синеок мъж за мен той е и опората, която с години търся.

- Няма да му е лесно да живее тук със звезда?

- Радва ме, че той иска да се пренесе тук, при мен, защото аз девет години съм живяла в чужбина и знам колко е трудно - първо с изучаването на езика, нравите, различните хора. Но пък в Скандинавия, където бях, беше различно, той е чех, а те са като нас - топли, слънчеви хора. Постоянно ме питат приятелите - как така пак чужденец след първия ми развод с първия ми съпруг, който беше скандинавец, и аз им казвам - ами не знам, може би карма някаква. И когато го представих на нашите, те много го харесаха, и казаха: "Чудесно, значи пак на английски ще си говорим".

- Мъжът до теб не те ли ревнува?

- Не, никога. Той се радва на успеха ми, особено когато искат да се снимат с мен, той обикновено прави фотоса. Когато разбрах, че са писали, че ще се женим, се пошегува: "А снимки от сватбата ни имат ли?". Забавляваме се и с приятелите, които се сърдят, че не сме ги поканили и не знаят датата на венчавката ни. Разбира се, все още няма да се женим, засега. Някои неща в живота се случват, без да се планират. Ние имахме щастието да се озовем на точното място в точната секунда. Това за момента ни е достатъчно.

- Как върви записът на петия ти албум? Последно слушах твоя песен кавър на Мадона.

- Да, това беше проект с Дидо от "Дийп Зоун" и съм щастлива, че успяхме да го осъществим и се получи един много добър вариант на песента. Дидо беше получил правата на Express Yourself, след като е говорил с мениджъра от американска страна и той е одобрил нашата версия, защото знаем, че ако версията не се одобри, правата не се дават. Песента, като че ли повече се завъртя в чужбина, отколкото тук, и влезе в доста чартове.

Реклама

- В клипа всички са с маски, защо?

- Той се роди като идея от това, че всички се обезличихме с тези маски, които трябва непрекъснато да носим, и хората живеехме постоянно в страх. Посланието е да приемем живота откъм забавната му страна, стига да можем. Също така да освободим себе си от тези страхове и негативни емоции, а музиката е едно универсално лекарство. Тя е като ваксина срещу всичко това, което ни се случва, и благодарение на нея аз издържах тази тежка карантина. Само хубавата музика, книги и филми помогнаха на хората да преминат през тази пандемия. Защото, знаете ли, аз имам познати и приятели, които се скараха на тема ваксинация или не. И изобщо не ми се коментира тази тема.

- Разбирам. По време на този локдаун хората трупнаха доста килограми, ти напротив - влезе в суперформа, дори имаш канал за здравословни храни и рецепти?

- Да, започнах да тренирам по здравословни причини - имах проблем с гърба, и се убедих, че три пъти по два часа в седмицата всеки може да отдели, за да е здрав. Намерих своя инструктор Влади и той много ми помогна в преобразяването. Благодарение на системата от упражнения и правилното хранене с калориен дефицит, която Влади ми подготви, успях да променя тялото си, направих го по-здраво. Съкратих храненето до 1200 калории на ден и после установих колко много излишна храна съм поемала преди и каква голяма грешка е това. Човек си мисли, че не яде много, а изяжда доста вредни неща, а когато промени това, тялото му се отблагодарява. Само за три месеца буквално се промених и се чувствам енергична и тонизирана.

- Издаде книжка със здравословни рецепти преди години на издателство "Труд", готвиш ли?

- Да, много неща съм премахнала в живота си. Почнах от храната.

- Написа се, че си дала много пари да си направиш пластика на дупето като повечето известни модели.

- Ха-ха, няма такова нещо. Цял живот се опитвам да го сваля това дупе, то пък стана модерно. Нямам пластика. Всички имаме комплекси, създадени от обществото, и ни вредят, но когато човек започне да обича себе си и да слуша инстинктите си, нещата тръгват в правилната посока, защото ти сам знаеш кое е най-добро за теб. Аз започнах да живея на този принцип и така съм по-спокойна, балансирана и здрава.

- Освен че не обичаш темата за ваксинацията, какво друго те дразни?

- Може би това, че у нас доста се мърмори, а не се прави нищо. Аз като видя нещо мръсно, го почиствам. Например, като видя някакъв боклук в парка, веднага го махам. Трябва да пазим държавата и природата си. Обожавам София и съм щастлива, че напоследък виждам напредък и хората започнаха да внимават да ни е по-чисто навсякъде.

- Ако, не дай боже, отново ни затворят, ще направиш ли онлайн концерт? Васил Найденов, Георги Христов са против тази идея.

- Да, и аз не съм ок с това. Хората вече са зажаднели за хубавото усещане от живата музика, едва издържат. Иначе вече направихме едно включване с Дидо, включиха се хора от цял свят - по пижами, пантофи, много забавно беше. Но мен ме радва живият контакт с публиката. Все пак трябва да се помисли, ако отново има ограничения, да се редуцират наемите на залите за концерти, защото например ние сме принудени да имаме 50% зрители, а наемите на залите са 100-процентови. Не бива да е така, трябва да има баланс и за едните, и за другите. За да можем всички да оцелеем и да радваме публиката, която го заслужава.

Реклама
Реклама
Реклама