Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10632036 www.bgdnes.bg

Певецът Сашо Роман: Емил Димитров издъхна в мизерия

Получи инсулт и държавата го забрави

Последната година от живота си Емил Димитров буквално мизерствал, довери пред "България Днес" фолкпевецът Сашо Роман. Той е бил сред колегите на естрадната легенда, които го почитат като творец, допринесъл много за славата на България.
"Запознахме се на един концерт с Емил. И станахме приятели, въпреки че пеем в различни жанрове", върна лентата назад бившият солист на "Ку-ку бенд".


Сашо Роман не намира друга дума освен "позор" за това, което е трябвало да изпита в последните си земни дни изпълнителят на "Моя страна, моя България".
"Емил получи инсулт, състоянието му беше тежко. Събираха средства за него, писаха, че са му помагали и Лили, и Богдана, и бившата му съпруга Грета Ганчева, и синът му, и Васил Андреев", каза любимецът на Слави Трифонов.
За съжаление, когато Емил е покосен от мозъчен удар, самият Васил Андреев, дългогодишният текстописец и близък приятел на поп иконата, вече е с разклатено здраве и издъхва през 1999-а.
"Бях изненадан, че държавата не се опита да му помогне. Оставиха човека и това е", огорчен е и досега изпълнителят на "Мой ангеле".

Реклама


"Емил приживе трябваше да получи нещо допълнително, а не да бъде оставен на една минимална пенсия. Защото Емил и Лили са украсите на България", категоричен е изпълнителят на "Дяволска жена".
Наскоро Сашо Роман изрази недоволството си от размера на пенсиите на българските певци и музиканти.
"Ако не са участията, ще гладуваме като кучета", гневи се фолкизпълнителят.

Дали на Емил 46 лева социална пенсия

Стефка Берова първа в гилдията огласи размера на пенсията на своя колега.


"Дадоха ни навремето с Емил 46 лева пенсия, социалната. Той я получи по болест, а аз по възраст. То не е обидно, то е по-скоро смешно. Защото цяла България и кучетата ни познават. Казаха ни: "Ще доказвате в съда с трима свидетели, че сте работили", спомня си бившата половинка на Йордан Марчинков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама