Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10658741 www.bgdnes.bg

Племенникът на Бисер Киров се готви за кариера на хокеист

Дали ще има битка за наследството на естрадната легенда?

15-годишното момче тренира при сина на арт колекционера Димитър Фицов

Племенникът на покойния естраден певец Бисер Киров тренира здраво, за да осъществи мечтата си - да стане професионален състезател по хокей, научи "България Днес".

15-годишното момче се обучавало в тънкостите на този спорт при сина на известния арт колекционер Димитър Фицов.

Реклама

Бъдещият хокеист е син на брата на естрадната легенда - художника Цвети Киров, от неговия втори брак. С първата си съпруга - известната столична архитектка Мария Иванчева, художникът преживя дълга и драматична раздяла заради спор за семейно имущество.

Цвети Киров избягва публичните изяви, особено след като неговата галерия в столицата затвори врати и остана само във виртуалното пространство.

След развода си с Иванчева братът на Бисер Киров се ожени за дъщерята на поета Георги Джагаров - Росица, която също е изявен живописец.

Цвети Киров не пожела да коментира публикуваната наскоро в българска електронна медия новина, че децата на знаменития му брат "пропилявали наследството му в пътешествия до екзотични кътчета и в охолен живот".

Според медии четири години след смъртта на Бисер Киров роднините му не могат да разделят наследството му. Певецът издъхна на 6 ноември 2016 г. в Берлин, където се лекуваше от левкемия, повален от масивен инсулт. Приживе не остави завещание, за да избегне разцеплението на фамилията. Обичаният от поколения изпълнител се славеше като един от най-богатите в жанра, натрупал пари и имоти от близо 5 милиона долара по време на дългогодишната си кариера и своите над 4000 концерта по света и у нас. Тъй като последните повече от 2 десетилетия от живота си Киров изкара в Русия, наследството му се делило според руските закони. Така вдовицата му Митка наследила 75% от цялото му имане, а синът му останал с почти празни ръце. Както е известно, малко преди своята смърт изпълнителят на "Юноша бледен" погреба дъщеря си Венциноса, която си отиде след дълга битка с рака само на 42 години и остави две невръстни сирачета, като по-малкото - Максимилиян, беше само на две годинки. За децата се грижела баба им Митка, която използвала парите на покойния си съпруг, за да ги гледа по възможно най-добрия начин.

Децата на сина на Киров - Бисер-младши, обаче не получавали и пукнат грош. Според запознати наследникът на певеца имал добра и доходоносна работа в чужбина, но наскоро купил голяма къща с ипотечен кредит на 60 километра от Берлин, а заема изплащал сам-самичък. Децата му посещавали обикновени градини, а тези на сестра му били в частни училища. Дали вдовицата на певеца и синът му ще влязат в съдебна битка за наследството му, не се знае. Известно е само, че освен спестяванията естрадният ас оставил на близките си апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, които също стрували милиони.

Реклама
Реклама
Реклама