Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10662964 www.bgdnes.bg

Как да купя Cardano? advertorial icon

Искате ли да бъдете част от вълнуващия и интересен свят на блокчейна? Е, значи сте на правилното място. Ако искате да узнаете повече за това какво представлява криптовалутата Cardano, то можете да продължите да четете надолу. В тази статия ще споделим най-важното за тази криптовалута, както и ще отговорим на един от най-съществените въпроси, които сме сигурни, си задавате, а именно: Как да купя Cardano?

Купуването на Cardano е изключително лесно, но за целта е важно да се запознаете със същността на криптовалутата, както и с това как работи, за да можете да инвестирате по възможно най-добрия начин. Освен тази статия, можете да потърсите още полезни ресурси. Пример за такъв ресурс е онлайн платформата Криптомат, която предлага на всеки крипто ентусиаст или инвеститор възможността да обогати своите познания за криптовалутите като осигурява полезни дефиниции, ръководства и стратегии.

Как Cardano възниква и какво представлява?

Дебютът на Cardano е през 2015 година, а неин създател е Чарлз Хоскинсън, който е един от съоснователите на Ethereum. Неговият път в света на дигиталните пари стартира през 2011 година, когато започва да търгува и копае криптовалути. Малко по-късно, през 2013 година започва неговото професионално развитие като разработва и предлага образователен курс за Bitcoin. В него участват над 80 000 студенти.

След като взима участие в началното развитие на Ethereum и основаване на Фондацията, свързана с криптовалутата, Чарлз Хоскинсън решава да напусне, за да следва визията си за блокчейн трето поколение. При разработването на Ethereum той ясно вижда кои са слабите места, които традиционната мрежа ще срещне. Именно така решава да създаде проекта Cardano с цел да въведе изцяло нова ера в развитието на блокчейна.

Cardano е трето поколение, децентрализирана блокчейн платформа, която използва доказателство за залог (PoS), а криптовалутата, която създава, се нарича ADA. Мащабируемостта, оперативната съвместимост и устойчивостта, която PoW мрежите като Ethereum притежават, са изключителни ограничени. Това означава, че се наблюдават постоянно нарастващи такси, използва се повече енергия и отнема повече време за транзакциите.

Проектът Cardano притежава детайлен план за бъдещето си развитие, който е разделен в цели 5 фази.

  • Фаза 1 се казва “Байрон”, като тя включва пускане на мрежата на пазара с една основна функционалност - прехвърляне на ADA.
  • “Шели” е Фаза 2, чиято цел е децентрализация, управлявана от всички участници в мрежа.
  • Фаза 3 с името “Гогуен” цели активиране на интелигентните договори в мрежата.
  • Фаза 4 носи името “Башо”. По време  на нея се представят страничните вериги, които ще подобрят мащабируемостта и оперативната съвместимост.
  • Фаза 5 “Волтер” е последната фаза от проекта и тя включва управленска структура и самофинансиране, които правят ADA изцяло децентрализирана.

Със сигурност Cardano е един иновативен и доста амбициозен проект, който по всичко личи, че има потенциала да се превърне в доминираща платформа в сектора на интелигентните договори. Тепърва предстои да се развива и само времето ще покаже дали наистина всичко това е напълно възможно. Но едно е сигурно, възможностите и предимствата, които притежава и предоставя този проект, го правят предпочитан избор от голяма част от крипто инвеститорите и ентусиастите.

Как да купувате Cardano?

Както всяка друга криптовалута, така и Cardano можете да купувате от борси, онлайн платформи, мобилни приложения и по други начини. В началото на статията споделихме за онлайн платформата Криптомат, която освен, че е чудесен източник на полезна информация, тя предлага купуване и продаване на Cardano, както и на още много други криптовалути. Платформата има и мобилно приложение за максимално удобство и за лесно следене на всичко случващо се с криптовалутите, които ви интересуват.

Криптомат е лицензирана и защитена платформа, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали крипто инвеститори и ентусиасти. През 2020 година тя става първата европейска борса, която получава сертификат ISO 27001 за управление на информационната сигурност. А за да купувате Cardano е необходимо:

  • създаване на ваш личен профил- в няколко бързи и лесни стъпки напълно безплатно създавате акаунт;
  • оторизиране профил- за да завършите вашата регистрация е необходимо да оторизирате вашия профил като предоставите документ за самоличност. Това може да е лична карта или паспорт. Тази стъпка е необходима за по-голяма сигурност и заради определени разпоредби, свързани с търговията на криптовалути.

Създавайки вашия профил, вие имате автоматично генериран портфейл с помощта на който можете да държите, купувате, продавате, изпращате или депозирате Cardano. А плащането е повече от удобно, тъй като имате възможността да избирате между различни методи като банков превод SEPA, Skrill, Neteller, както и с дебитна и кредитна карта.

Остава на вас да разберете още повече за Cardano и смело да се присъедините в света на новата дигитална икономика и да откриете всички възможности, които тя ви предоставя.

Реклама
Реклама
Реклама