Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10665580 www.bgdnes.bg

Боксьор умира след схватка с домоуправител

В Бургас ченгета разследват мистериозна смърт

Пламен Ангелов загива от тромб след съседски бой

Бившият боксьор от лека категория Пламен Ангелов падна мъртъв след съседска схватка в блок 80 в бургаския квартал "Меден рудник". Заподозрян за убийството е 45-годишният домоуправител Мирослав Добрев, който се е сбил с жертвата минути преди Пламен да издъхне от белодробна емболия пред очите на майка си в семейния апартамент, пише Флагман.
Ченгетата продължават да разследват мистерията. В неделя около 18 часа Пламен е на събрание на живеещите в блок 80, домоуправителят Мирослав Добрев също присъства. Между него и Пламен възниква конфликт. Страстите се нагорещяват бързо и двамата излизат навън, за да се разберат. Пламен, който е бивш боксьор, и Мирослав започват да си разменят жестоки тупаници. След краткия уличен боксов мач съседите, присъстващи на събранието, ги разтървават, това съобщават от МВР. Но други очевидци твърдят, че никой не се е намесил. Предстои обстоятелствата да бъдат изяснени от разследващите.
След това 41-годишният Пламен се качва към апартамента си на втория етаж, където живее с майка си. Докато върви по стълбите, псува и обижда съседите. Всичко затихва, но след около 15 минути блокът закънтява от ужасяващите викове за помощ на майката на бившия боксьор. Съседи веднага дотърчават, за да видят какво е станало, и онемяват. Пламен лежи по лице в коридора, а главата му е на прага на вратата като мъртъв.
Веднага сигнализират на полицията и съобщават за схватка между Пламен и домоуправителя. Сигналът е подаден малко след 19 часа. Тялото му близо два часа престоява до вратата за ужас на възрастните му родители, за които той се грижел в последните години. Баща му е с висока степен на слепота, а майка му едва-едва се движи.
Накрая идва линейка, която откарва тялото на Пламен за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас.
Докато патолог извършва аутопсията, ченгетата започват да разследват. Разпитват всички, които са присъствали на схватката между Мирослав и Пламен, и тези, които са чули ужасяващите писъци на майка му и са видели тялото в апартамента.
Майката на загиналия обвинява за смъртта на сина си домоуправителя Мирослав. Според Мария Ангелова синът й е починал от нанесен побой, след като Мирослав го нападнал и започнал да налага с юмруци. "С очите си видях как го удря!", категорична бе възрастната жена, пред Флагман.
"Потресени сме! Пламен Ангелов тренира 20 години бокс. С никого не се е карал, не е конфликтен. Добро момче бе Пламен. Беше спортист, свестен, работлив. Скърбя, какво да ви кажа!?", каза пред Нова телевизия приятелят на жертвата Мирослав Янакиев.
"Излезли са отвън. Търкаляли се един-два пъти. Накрая Пламен се качил и след минута и половина се строполил на земята", добавя неговият съсед Вълчан Райков.
Съседи разказаха, че Мирослав преди време работел в силово ведомство, но не успяха да уточнят дали става въпрос за МВР или за Министерството на отбраната.
След проведените разпити и огледи ченгетата щракват белезниците на домоуправителя Мирослав Добрев и го задържат за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Докато Мирослав е в ареста, съдебният лекар разкри от какво е умрял Пламен. Според патолога, извършил аутопсията, жертвата е издъхнала от белодробна емболия, причинена от тромб, който е запушил артерия в белия му дроб.
Огледът на мястото продължил няколко часа. Криминалистите работят по няколко версии. Предстои експертизата да покаже причината за смъртта на Пламен, дали тромбът е причинен от побоя или не. Според лекари е напълно възможно да се образува тромб след удари дори човекът да е напълно здрав.


Стари кавги

Пламен живеел на втория етаж над домоуправителя на блока Мирослав, който му вдигнал чутовен скандал преди време. Разправията била заради това, че си цепел дървата на терасата. От шума се дразнели кучетата му, които не спирали да лаят. Двамата си разменили много остри реплики, но тогава не се стигнало до саморазправа.

Реклама

Известен на ринга

Пламен е бивш боксьор от леката категория. Той е бил известен с успехите си в бокса, сред които е и републиканска титла. Пламен е разведен, с едно дете - момченце, което живее с бившата му жена в чужбина, пише Флагман, позовавайки се свои източници. В последно време той работел в сферата на строителството, но не е чужд на ченгетата.

 Белодробна емболия

Белодробната емболия е тежко състояние, което представлява внезапно запушване на една от артериите в белите дробове. Артериите са кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето до органите, мускулите и друга тъкан. В по-голямата част от случаите запушването се причинява от кръвен съсирек (тромб), възникнал в лумена (вътрешните стени) на вена от дълбоката венозна система (дълбока венозна тромбоза), какъвто е случаят с Пламен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама