Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10690650 www.bgdnes.bg

Тео Ушев завърши последния си филм от болницата

Рисува всеки ден планината оттам, както и очите на докторите

"Последният анимационен кадър за филма "Ф1.618" беше завършен също така не къде да е другаде, ами в болницата." Това написа световноизвестният ни аниматор Теодор Ушев, който вече е напълно възстановен от коронавируса във ВМА - София.

Това е първият пълнометражен филм на звездата в анимацията с участието на популярните актьори Мартина Апостолова и Деян Донков. Освен че завърши филма си, най-награждаваният българин всеки ден качваше рисунки от болницата, като най-впечатляващи от тях бяха очите на докторите, които го лекуват.

Реклама

"Най-тъжното нещо на тази болест е, че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало дори не можеш да се ориентираш кой кой е. После свикваш. Ти си цял човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи", написа Тео, а в следващ пост дори спомена имената на всички, на които искаше да благодари. "Ето ги: докторите Кьосева, Титоренков (който разказваше най-смешните вицове), Шишков, Йорданов, д-р Ганев, с когото си говорехме за Гьоте, медицинската сестра Дани, онази сестра, която ми казваше, че никой не можел да нарисува очите й, дори синът й, който е художник, санитарката Нуша, стажантите, персоналът", изреди ги с благодарност Ушев.

Талантливият аниматор и публикува цяла серия от красиви пейзажи, които се виждат от прозореца на отделението. В тях централно място заема любимата на софиянци планина Витоша. "Не, рисунките от престоя ми в болницата не се продават и изложба няма да има. Акварелите бяха подарени на медиците и персонала от отделение "Пулмология" във ВМА", обясни художникът в края на престоя си в болницата.

Реклама
Реклама