Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10717459 www.bgdnes.bg

Катето Евро 40 години по-късно: "Оркестър без име" ме направи звезда

Борис Панкин поставя спектакъл по лентата, Волена от "Гласът" ще е новата Рени

"Станах звезда с филма "Оркестър без име". Аз всъщност не бях актриса преди него, нито пък съм очаквала да получа ролята, въпреки че за нея имаше кастинг. Момчетата ме харесаха, Людмил Кирков също и много ми помагаха, така се справих. Разбира се, че ми е много мило, когато става дума за подобен филм, и се радвам, че Борис Панкин прави спектакъл по него." Така вдъхновено се изказва великолепната Катя Евро за новата инициатива на режисьора Борис Панкин, който поставя във Варненската опера мюзикъла "Оркестър без име" по легендарния текст на Станислав Стратиев. Премиерата е на 4 и 5 февруари, а диригент ще е маестро Страцимир Павлов. В ролята на Катето Евро ще влезе младото дарование Волена Апостолова. Тя ще играе Рени. Красавицата освен певица е и завършила актриса. Тя участва в осмия сезон на "Гласът на България" и бе в отбора на Галена. Като актриса завърши в класа на проф. Пламен Марков.

Реклама

"Щастлива съм, че ще съм Рени. Много харесвам Катето Евро и изобщо лентата, която е една от най-хубавите в българското кино", смята Волена.

На 4 януари 1982 година "Оркестър без име" излиза на екран и бързо се превръща в любим на милиони българи, а репликите, написани от Станислав Стратиев и режисирани от Людмил Кирков, се помнят и до днес.

В годината, в която филмът излиза на екран, Людмил Кирков печели награда за режисура, а Борис Карадимчев за музика. Айтос, Слънчев бряг, Златни пясъци, Черноморец и плажът на "Дюни" са превърнати в снимачни площадки. А през 2015 г. в автобиографията си "Значи съм живял" актьорът Павел Поппандов признава:

"В "Оркестър без име" най-важното беше, че имахме абсолютна свобода от страна на Людмил Кирков. И има там епизоди с италианеца, всичко си беше пълна импровизация".

Култовият диалог във филма между Гошето и чичо му Петър е заснет само за няколко часа, защото по време на снимките актьорът Георги Русев снима в Асеновград "Дами канят". През лятото на 1993 г. Стратиев пише продължение на "Оркестър без име" - за живота на музикантите 15 г. по-късно, но до снимки така и не се стига.

Реклама

Миналата година през август Катето Евро отново си припомни великолепния филм, като отиде на мястото на снимките.

"Спомени, спомени, най-хубавите ми", каза Евро под фотоса край Созопол. Тя бе довела и внучката си Катерина, на която разказа за снимките и емоциите, свързани с тях. Тук бяхме с Филип, Жорето, Павката и Велко. Сега минаха толкова много години и аз не съм онова младо момиче, което бях. Но животът продължава да е много хубав, защото вече съм баба и съм щастлива", радва се Катето Евро.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама