Премиершата Линда открива "Моето звездно парти"

Петкова е откритие на шеф Силвена Роу
Съпругата на премиера Кирил Петков Линда ще участва в първото предаване на топготвачката Силвена Роу, което стартира на 28 февруари по Би Ти Ви, научи "България Днес".
Талантливата Линда е откритие на шеф Роу и като такава тя ще запознае зрителите с най-любимите си ястия.
Канадката, влюбена в България, отпадна от петия сезон на "Мастършеф" след италианско кулинарно фиаско. Тогава Линда Петкова, която от 20 години е щастливо омъжена за наш сънародник, се провали в приготвянето на съвършената паста и напусна състезанието за наградата от 100 000 лева. "Много ми е тъжно, че си тръгвам толкова рано от играта, но съм доволна от това, което показах в шоуто", каза тогава Линда. "Всичко, което ти се случи в тази кухня, е начало на една хубава приказка", окуражи я Силвена Роу, която по време на кастингите беше впечатлена от безглутеновите десерти на Линда и й връчи специално отличие - златна престилка.
Въпреки че е отличен сладкар и владее тънкостите на тестото, канадката се огъна пред традиционната италианска кухня. Да приготви перфектна прясна и пълнена паста се оказа над възможностите й. Линда създаде сурово талиателе със сос "кисел като лекарство за лоша настинка", според Роу, а равиолите й с тиква, сладък картоф и рикота се разпукаха, дори Петър Михалчев ги сравни с "цъфнали налъми". "Този път ще акцентираме на най-хубавите рецепти на г-жа Петкова", обещават от предаването. Линда е икономист по професия, но голямата й страст е сладкарството. Преди 10 години тя открива, че има проблем с глутена. А една от дъщерите й е с диабет. Тогава започва да се стреми да приготвя по-здравословна храна и да експериментира с хляб и печива. Така започва своя малък бизнес с безглутенови десерти. Днес Линда ще приготви своя версия на прочутата торта "Гараш", но без глутен.