Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10954735 www.bgdnes.bg

Внучката на Симеон II се омъжва на 28 май

Мафалда вдига сватба с британски финансист

Сватба се задава в царското семейство. Внучката на Симеон Сакскобургготски - принцеса Мафалда, ще се омъжва.

Дъщерята на принц Кирил и артконсултанта Росарио Надал ще каже "да" на своя избраник Марк Абуслейман. Големият ден за двамата влюбени е определен за 28 май. Церемонията ще се проведе в Майорка.

Реклама

Мястото не е избрано случайно от принцесата и годеника й. Преди 30 години родителите на Мафалда се ожениха в Палма - столицата на острова, в присъствието на испанското кралско семейство. Освен това майката на Мафалда е родом от там, а баща й има къща на Майорка.

За разлика от принц Кирил и Росарио, които са разделени от няколко години, най-голямото им дете не иска грандиозна сватба. Булката и младоженецът планират възможно най-интимна гражданска церемония, на която ще присъстват само близки роднини и приятели. Дискретност, с която двойката е уредила и последните детайли от сватбата. Засега Мафалда и избраникът й няма да сключват църковен брак. Причината е, че принцесата е кръстена в Римокатолическата църква, а Марк е отгледан в Маронитската църква.

Избраникът на Мафалда - Марк Абуслейамн, е британски финансист от ливански произход. Той е син на Камил Ауслейман, който беше министър на труда на Ливан през 2019-2020 г., и Мари-Кристин Риачи. Баща му в момента е адвокат по корпоративни финанси в Dechert LLP в Лондон.

Мафалда и Марк са заедно от осем години. Запознават се в Лондон. След това заедно заминават за Бостън, където продължават университетското си обучение. Внучката на Симеон Сакскобургготски е записана в престижния музикален колеж "Бъркли", а Марк - компютърно инженерство в Харвард. След това двойката се установява в Мадрид. Абулейман е вицепрезидент в частна инвестиционна компания, притежавана от човек, която инвестира в бизнеси в индустрията на финансовите услуги.

27-годишната Мафалда, която е певица, е най-голямата от внуците на Симеон Сакскобургготски, който през юни ще навърши 85 г. Тя е и първата, която ще се омъжи. Има по-малки брат и сестра.

Реклама
Реклама
Реклама