Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10986305 www.bgdnes.bg

Зеленски приел преговори на границата с Беларус

След телефонния разговор с президента на Беларус Александън Лукашенско украинският президент Владимир Зеленски е приел преговори с Кремъл да се проведат в Гомелска област. Това съобщи РИА Новоски, цитирайки вицепрезидента на Беларус.

Руските представители били готови на преговори по всяко време, твърди агенцията, защото "всеки час за нас е спасен живот", казали от Минск.

Реклама

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, напомнил, че развръзката идва след телефонен разговор по-рано днес между Зеленски и Лукашенско. "След него президентът Лукашенко се обърна към руската страна - президента Путин с молба да не изтегля руската делегация".

По-рано обаче Киев обяви, че не приема преговори на територията на Беларус, откъдето летят ракетите по Украйна, и предложи те да са в Баку, Будапеща, Варшава или Истанбул.

Получени са сигнали за изразена готовност да се пристигне на преговори в Гомелска област, руската страна е готова и чака украинците, твърди Песков.

Гомел бил избран от украинската страна. Срещата трябва да се състои на белоруско-украинската граница, пишат медиите в Минск. 

Около 16 ч в неделя от Киев потвърдиха готовността си за среща с пратениците на Путин. Световни агенции току-що цитираха президента Зеленски, че украинската страна е дала съгласие за разговори. Срещата ще се проведе в района на река Припят.

Реклама
Реклама
Реклама