Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11160273 www.bgdnes.bg

Берлускони вдига символична сватба с по-младата си с 53 г. годеница

85-годишният Силвио Берлускони и 32-годишната му годеница Марта Фашина вдигат символична сватба на 19 март, съобщиха италианските медии. Това ще бъде церемония в американски стил, на която двамата ще си обещаят вечна любов, ще си разменят брачни халки и дарове, но всичко това няма да има никаква стойност пред закона. Според в. ”Кориере дела сера” събитието ще се състои във „Вила Джернето” на милиардера, която се намира в Лезмо. В нея в бъдеще ще бъде седалището на т.нар. „Университет на свободата” на Берлускони.

Изданието пише, че повечето от близките и приятелите на бившия премиер се опитвали да го разубедят за празника, който освен че няма никаква юридическа стойност, ще се проведе и в крайно неподходящ момент заради войната в Украйна. Според близките сътрудници на Берлускони неговото събитие ще бъде в рязък контраст с трагичния момент, който изживяват милиони сега заради военните събития, още повече че виновник за тях е Путин, с когото от дълги години го свързва лично приятелство. Всички тези аргументи се оказали обаче непосилни за отменянето на подобна празнична церемония. Единственото, което медийният магнат направил, е че я отместил с няколко седмици, защото била предвидена още преди време. Според „Кориере” самата Марта Фашина била доста засегната не само от факта, че ритуалът бил отложен с месец, а и че всичко това няма да бъде валидно пред закона. Депутатката от „Форца Италия” живее на семейни начала с лидера на партията от 2 г.

Реклама

Според медиите на истинска сватба се противопоставили най-вече петте деца на Берлускони от предишните му два брака.

Очаква се символичната сватба да се състои от празничен обяд с около 60-ина поканени. Може би няма да присъстват всички наследници на милиардера. Предвидено е и двамата влюбени да си прочетат любовни обещания и да си разменят халки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама