Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11182618 www.bgdnes.bg

Любовник: Ще извадя пистолета, ще те убия

Три дни поред столичен бабаит заплашва да очисти гаджето си, опира оръжие в главата й

Бабаит три пъти заплашва да очисти гаджето си в рамките на три последователни дни. Екшънът се разиграва в столичния квартал "Овча купел". Софийската районна прокуратура (СРС) обвини и задържа до 72 часа мъж за отправените заплахи за убийство.

Реклама

За времето от 18 до 20 март тази година в условията на продължавано престъпление обвиняемият Л.О. с три отделни деяния се е заканил с убийство на жена.

Първата заплаха била миналия петък около 20:30 часа. Тогава Л.О. бил в апартамент в блок в столичния квартал "Овча купел" в София и се заканил с убийство на К.Д. с думите: "Ще извадя пистолета и ще те убия, ще вляза в затвора, ти няма да разбереш".
Ден по-късно, в същия час, около 8 и 30 вечерта, обвиняемият казал на жената: "Ти няма да си жива, ще те убия с пистолета и даже няма да разбереш какво е станало".

Всичко се повтаря отново на следващия ден. Около 16:35 часа Л.О. насочил газов сигнален пистолет марка BLOW към главата на приятелката си и отново се заканил да я застреля, крещейки за пореден път "Ще те убия".
Заканите, които следват ден след ден и стават по-притеснителни и ескалират във ваденето на оръжие, притеснили жената и тя започнала да се страхува за живота си.

Събрала смелост и часове след последната заплаха в неделя се обадила на ченгетата. На адреса пристигнали униформените и заварили бесния тип и жената. Тя им разказала подробно какво се случва последните дни и те му щракнали белезниците.

Софийската районна прокуратура му повдигна обвинения за заканите за убийство. Оказва се, че обвиняемият е осъждан. Предвид реалната опасност Л.О. да извърши друго престъпление наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Л.О., защото според наблюдаващия прокурор той може да е опасен.

Реклама
Реклама
Реклама