Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11185941 www.bgdnes.bg

Ани Хоанг се скри в бомбоубежище

Бункер в Перник стана арена на клип 

Фолкпевицата и режисьорът Люси Иларионов слязоха 200 метра под земята 

Ани Хоанг снима последния си клип в бомбоубежище в Перник!
Изпълнителката слезе на 200 метра под земята заедно с половинката си - режисьора Люси Иларионов, и със своя екип провеждат екстремен снимачен ден.
"Такива места ги гледаш по телевизията, но в един момент се изправяш пред тях. Слизаш много надолу и в един момент вървиш още 200-300 метра навътре. Беше цяло приключение. Искрено се зарадвах, че в бомбоубежището нямаше обхват и хората ми не можеха да използват мобилните си телефони, защото никак не харесвам да го правят по време на работа", разказа пред "България Днес" Иларионов. Видеото е към дуета на Ани Хоанг и младия певец Теодор, като парчето носи името "Вселена".
Режисьорът признава, че отдавна е искал да снима в бункера, който е част от Подземен минен музей в Перник. Преди Втората световна война това е мина, която след това е превърната в укритие за мирното население. В днешно време посетителите имат възможност да проследят историята на въгледобива в автентична руднична атмосфера. Тридесетте експозиционни камери проследяват развитието на въгледобива от ръчния добив, през извоза на въглища с коне до съвременните механизирани комплекси. В една от камерите е разположен иконостас на небесния покровител на миньорите св. Иван Рилски.


"Това е едно наистина впечатляващо място, което мога да сравня с бункерите, които ни показват в Украйна. В него е имало дори родилно отделение, толкова добре е оборудвано. По време на подготовката за клипа се срещнахме с човек, който се е родил там. Семейството му се е укрило в бомбоубежището по време на Втората световна война и точно тогава той се е родил. Беше много интересно да имам възможността да си поговоря с него. Препоръчвам на хората, които имат възможност, да посетят музея, защото си заслужава. Особено жителите на София, защото Перник е много близо", каза още пред вестника Иларионов.
Люси изрази надежда българският народ да влиза в бункери само за снимките на клипове, а не заради реални военни действия.
"Дай боже, да се налага да ползваме убежището само в снимачни дни. Няма как да сме спокойни от ситуацията. Сега са много трудни времена за хората на изкуството. Представям си какво им е на актьорите, които трябва да разсмиват публиката. Сигурно им е ужасно тежко. Тревожи ме също, че сякаш започнахме да позабравяме какво се случва в Украйна, а там продължават да умират хора. Чудя се как ще се възстановят градовете след разрушенията. Чудя се как ще живеят хората, които избягаха от войната, и дали някога отново ще се върнат в домовете си", сподели Иларионов.
"Още миналото лято с Теодор имахме идея за дует. Прослушахме няколко демоварианта, но щом чухме "Вселена", и двамата бяхме убедени, че това е песента. Постарахме се изключително много и се надявам да зарадваме хората. Знам колко е важно за един млад изпълнител да получи подкрепа и Теодор я намира в мое лице. Харизматичен е и се радвам, че направихме песента заедно", добави Ани Хоанг.
"Посланието по време на война може да бъде само едно - нека да има любов", завърши Иларионов, който си е набелязал бункер и във Варна и се надява един ден и там да има възможността да снима и в него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама