Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11225637 www.bgdnes.bg

Златко Баретата яхна тузарски мотор

На откриването на новия мотосезон 

Мощният "Харлей Дейвидсън" струва десетки хиляди левове

Златко Баретата яхна мощен мотор!

Кримигероят се появи с тузарското си возило от световноизвестната марка "Харлей Дейвидсън" на откриването на новия мотосезон.

Бившият командос се сля с хилядители любители на високите скорости, които се събраха на площада около храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата през почивните дни.

Реклама

Златомир Иванов беше с кожено яке на мотоклуб "Джентълмен", на което грееше българският трибагреник. Визията му се допълваше от тъмносини дънки, черни кубинки и шапка с надпис "Харлей Дейвидсън". Вероятно Баретата е почитател на бранда, тъй като преди време се появи с маратонки на същата марка, които бяха оценени на няколко стотачки. В лявата си ръка държеше пура, с която от години не се разделя, а за да не се набива на очи, беше сложил слънчеви очила. Въпреки това Иванов беше разпознат сред морето от мотористи, а и не за пръв път се появява на откриването на мотосезона. Погледите привличаше и стикер с череп, който пуши пура на задната част на мотора му.

Силно впечатление направи и напълно побелялата брада на известния моторист, която допълнително го състарява.

Баретата беше в компанията на свои приятели, а често около него припкаше и огнено червенокоса дама.

Преди години оправданият на последна инстанция по обвинение в наркотрафик 53-годишен мъж подкара уникален ръчно изработен мотор.

Тогава не се знаеше каква е сумата, която Златомир Иванов е броил за ексцентричното превозно средство, но със сигурност цената надхвърляше поне двукратно тази на базовия модел Suzuki Intruder 1800. Дори и без подобрения подобен мотор върви минимум 8000 - 9000 евро. Машината на Баретата беше със специални огледала, лостове, стъпенки и ръчки и с къстъм джанти. Оригиналните гуми са били сменени с две различни по размер гуми. Таблото е изцяло дигитално. Ауспухът е скъсен и издава уникален звук.

Реклама

В момента той се наслаждава на шофирането на чопър "Харлей Дейвидсън", като справки в различни сайтове показват, че цената на модела започва поне от 40 000 лева, а според екстрите, цената може да нарасне сериозно.

Баретата не беше единственото популярно лице на площада около храм-паметника "Св. Александър Невски". Мис България 2017 Вероника Стефанова също дойде заедно с половинката си Филип, с когото имат две деца. Въпреки че разликата във възрастта им е около 20-ина години, двамата споделят едни и същи интереси, когато става въпрос за високи скорости. И Вероника беше заложила на кожено яке и тъмни дънки, като тя изпъкваше отдалеч с русата си коса.

Волейболистът Евгени Иванов-Пушката също не беше дошъл сам. Той даде началото на мотосезона по родните пътища заедно със съпругата си. Пушката също се открояваше отдалеч, но най-вече заради ръста си, който го извисяваше над останали.

Без половинка, но с приятели беше и музикантът Калин Вельов. Със слънчеви очила, побеляла брада и шал на врата той имаше визията на опитен рокер, който се носи с порива на вятъра.

Хубавото време и отпускането на мерките след 2-годишната пандемия привлякоха на едно място рекорден брой почитатели на високите скорости. За шествието, с което се обикалят централни софийски улици, бяха пристигнали и мотористи от други градове на страната. Мотото този път бе "Погледни два пъти, спаси живот!". Много хора дойдоха и само за да разгледат и да се снимат с моторите, част от които бяха повече от впечатляващи. Софийският мотоклуб Grapraiders събра многобройни фенове с тунингованите си мотори с изработени върху тях животински глави, рога, змийски краски и степенки с формата на кости. Сред моторджиите в клуба бе и Краси Тодоров от хитовата банда Jeremy?.

През изминалата година на територията на София са регистрирани 61 тежки пътнотранспортни произшествия с участието на мотористи, при които са ранени 56 и са загинали 9 човека, сочат данни на МВР.

Реклама
Реклама
Реклама