Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11295257 www.bgdnes.bg

Народният певец Володя Стоянов-Войводата: Измъкнах се от ада!

Едва преживях COVID, още се възстановявам

"Вече съм добре, но не смея да се похваля. Измъкнах се от ада с този коронавирус, но още продължавам да се възстановявам. Радвам се на първата пролет, закачих си мартеница на разцъфналото бадемово дърво за здраве. И чета по цял ден, пея си с внучката Влада, вече почнах и да записвам, радвам се на малките неща. Хубав е животът, когато си здрав".

Така легендарният народен изпълнител Володя Стоянов сподели за възстановяването си след 45 дни, изкаран в полунесвяст в COVID отделението на ВМА. Певецът вече е изписан и е на домашно лечение в къщата си в Петрич, в която строи от години и духовен център.

Реклама

"Подготвям и музика за феновете си. Имам вече 20 албума, през декември станах на 60 г. и продължавам да пея. Работя със Стоян Джамбазов-Джемби, Здравко Георгиев и Юли Мирчев. И да се похваля, че в албума ми се включва и внучката ми Влада, и тя припява", казва Войводата.

Народният певец изкара повече от 40 дни с тежка форма на коронавирус в болница. След като излезе, се зарадва на народната любов. "Постоянно ми пишат хора и се интересуват как съм. Толкова е мило - от България, от САЩ, от Австралия са се молили да оздравея. Адвокат Драмов от фондация "Ванга" ще направи курбан за мое здраве на Рупите, като се оправя съвсем, радвам се, че ме обичат", казва Володя.

Певецът признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството, наблюдава го и рехабилитатор, тъй като е бил обездвижен дълго време.

"Вече се разхождам, излизам. Не разбрах как съм се заразил. Изведнъж се почувствах зле, оказа се, че имам двойна бронхопневмония, тежка, закъсняла форма. Проф. Рахнев направи чудеса за мен и ме спаси. Моя е вината, че не се ваксинирах навреме. Имах доста участия и все отлагах. Върнах се от ада и сега съм много щастлив, че оцелях".

Володя е отслабнал 8 кг от престоя си в болницата и сега жена му го глези с вкусни гозби, но яде два пъти по-малко количество от преди.

"Не бях пил кафе повече от два месеца, сега вече пия. Голям кеф са малките хубавини, на които не обръщаме внимание в ежедневието. Мечтаех си как ще се разхождам сред природата, ще отида при Джемби в студиото, ще попеем. Нека се постопли още малко и пак ще почна с концертите, че сега с този нов грип трябва да се пазя", казва Войводата.

Реклама

Освен че пее за любов, Володя Стоянов е написал и песен за Македония - "Охридска задявка". Нея, както и "Брекзит Лондон" също ще включи в новия си албум.

Според близките на певеца той се оправил от тежката болест и заради горещите молитви, които отправяли към Бог и баба Ванга. Приживе пророчицата обичаше да слуша песните, които бяха любими и на Володя Стоянов. Двамата се познавали, той е написал песен за нея, а преди години петричката пророчица е спасила дъщерята на певеца. Малкото момиче било глътнало семка и кашляло постоянно. Рентгеновите снимки показвали, че всичко е наред, но детето не се оправяло. Ванга му заръчала да побърза да извадят семката, че иначе момичето ще умре. Пророчицата видяла, че семката е в трахеята. "Тогава казах на докторите, махнаха я, защото се беше счупила на две и едната част било събрала много бактерии. Спаси ми детенцето", каза преди време само пред вестника Володя Стоянов.

Реклама
Реклама
Реклама