Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11348416 www.bgdnes.bg

Еми Стамболова, която изпя "Банки, марки, долари": Шефът на БНБ не трябва да е политически обвързан

Хората имат нужда от отговори, а в парламента се говорят глупости 

"Новият гуверньор на БНБ не трябва да е политически обвързан! Трябва да е експерт с опит, който си разбира от работата, и да е човек, на когото да имаме доверие. Категорично не трябва да е представител на някоя от партиите."

Това коментира пред "България Днес" изпълнителката Еми Стамболова, която през 1993 г. заедно с формация "Фаворит" изпя песента "Банки, марки, долари". Три десетилетия по-късно фрази от песента звучат плашещо актуално - "Ден след ден настъпва глад, а цените си растат", "Вижте банките горят, а министрите си спят" и "Банки, банки и пари сънувам ви до зори, банки, марки, долари развалихте живота ми".

Реклама

В момента в надпреварата за нов шеф на БНБ остана единствено Любомир Каримански от "Има такъв народ". Другият кандидат - Андрей Гюров от "Продължаваме промяната", се отказа от битката за поста преди няколко дни.

"Един от големите проблеми у нас е, че хората не получават отговори на въпросите, които имат. Българите искат на обикновен език да им се обясни защо нещо се случва или не се случва, а в същото време в парламента се говорят глупости", каза още пред вестника Стамболова.

Тя призна, че е песимистично настроена за ситуацията в страната ни и според нея това е само началото към по-трудни времена. И разкри, че се е сблъсквала с трудности при кандидатстването на двете й деца в детска градина, както и че майка й, която е 100% инвалид и 40 г. е работила в химически завод, получава нищожна подкрепа от държавата.

"Песента я направихме в едни сложни времена, когато дори имаше купони за пазаруване. Музиката е отражение на положението в една държава, но в същото време трябва да забавлява и да носи отмора на хората. Затова решихме да иронизираме нещата, да звучат като смешка", върна лентата назад обичаната изпълнителка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама