Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11468664 www.bgdnes.bg

Първото министерство в метавселената е българско

Безкраки и безполови чиновници работят без почивен ден в паралелния свят на Зукърбърг 

Първото министерство в метавселената е българско!

Страната ни изпреварва всички държави в света и създаде виртуална институция в паралелния свят на Марк Зукърбърг. Министерството на климатичния преход и зелената трансформация може да бъде посетено от всеки, който има аватар в метавселената. Министерството няма точен адрес и работи без почивен ден за разлика от истинските ни институции, които към 17 ч. хлопват кепенците. Създателите на БГ министерството казват, че целта на ведомството е да привлече внимание към опазване на природата.

Реклама

Министерството е разположено в огромна стъклена сграда, като на входа няма врата. В горната част се вижда символ, който наподобява българския герб, но е изграден от зелени елементи. Вътре в министерството има разположени гишета, на които можете да получите отговорите по различни екологични теми. Също така има глобуси и големи табели, отново в тематичния зелен цвят.

При разходка в метавселената се вижда, че във виртуалното министерство работят безкраки и безполови чиновници. Това не е случайно - създателите на паралелния свят начело със Зукърбърг решиха аватарите да нямат крака, слабини и задни части, за да не се стига до изнасилвания и неприлични сексуални постъпки.

През февруари т. г. жена разкри, че била "групово изнасилена" в метавселената на фейсбук, само 60 секунди след като влязла във виртуалния свят. "Бях вербално и сексуално тормозена от 3-4 мъжки аватара. Те извършваха смущаващи движения спрямо моя аватар, правейки скрийншоти на действията си", споделя Нина Джейн Пател, 43-годишна майка от Лондон. По-рано през декември м.г. тестер на метавселената на Зукърбърг обяви, че е бил изнасилен - група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му герой.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама