Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11494912 www.bgdnes.bg

Каплата вади пищов на семейство пред 3-годишното им дете

Бодигардът на Братя Галеви отново изправи Дупница на крака

Те искат справедливост за изчезналия Янек Миланов, Васил Капланов недоволства

Бившият бодигард на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата, извади пистолет на семейство в Дупница пред 3-годишното им детенце. Щракнаха му белезниците. Фамилията търси справедливост за изчезналия през 2020 г. Янек Миланов, създават групи във фейсбук, чиято цел е да накарат ченгетата да разследват по-задълбочено. Това не се понравя на бившия бодигард Каплата, който за пореден път заплашва семейството, пише сайтът "Флагман".

Реклама

Екшънът се е разиграл около 3 часа следобед на 1 май пред мотоклуба на Дупница, откъдето излизали неговият председател Димитър Недев, съпругата му Красимира и 3-годишната им дъщеричка.

"Бяхме на разходка. Има градинка наоколо и тъкмо излизахме на тротоара, когато по улицата с бясна скорост се зададе синьото ауди А6 на Каплата. Той наби спирачки точно пред нас тримата и пред очите на жена ми и детето извади пистолет и го насочи към нас. Оръжието явно е било в скута му, подготвено предварително за срещата. Направи недвусмислен знак с глава, че ще ни очисти. Телефонирах веднага на тел. 112. Разбирам, че е задържан от РУ – Дупница, и че дежурният прокурор е образувал досъдебно производство веднага. Този човек не е преставал да ни заплашва във фейсбук чрез фалшив профил, откакто изчезна нашият съгражданин Янек - прекрасен човек и приятел. Съдът непрекъснато отхвърля моите молби да се подпише гаранция за неприкосновеността ми, както и на съпругата ми", разказва Недев пред сайта "Флагман". Каплата, чието име се свързва със серия от криминални деяния, включително покушения на хора, заплахи за убийство, търговия с горива и др., в момента още е в ареста.

Бизнесменът бе пуснат срещу 3 бона гаранция от Темида за първата закана за убийството на Недев.

Припомняме, че Каплата и синът му Никола вече бяха задържани за кратко именно заради заплахите за убийство на това семейство, което е част от протестна група във фейсбук, настояваща да се разследва по-задълбочено безследното изчезване на 43-годишния дупничанин Янек Миланов (виж карето).

Каплата бе задържан за малко и през февруари м.г. заради нелегална търговия с дизел, а онзи ден и синът му Никола също бе хванат с 4 тона нелегално гориво, но и той като баща си се разхожда на свобода. Контрабандната им търговия с горива е от години.

Реклама

Ревност основен мотив за

похищението на дупничанина

В края на декември м.г бившата на бизнесмена Васил Капланов-Каплата - Петя Калайджийска, осъмна с обвинения за лъжесвидетелстване, оказа се, че е имала сексуална връзка с Янек близо 10 г.

Янек Миланов е в неизвестност вече над 1 г. и половина. За последно дупничанинът е видян да се качва в джипа на Каплата в нощта на 31 юли 2020 г. Подозренията са, че между двамата е имало продължителен конфликт, породен от ревност към Петя. И до ден днешен Янек е в неизвестност.

Бившият бодигард на Братя Галеви Каплата беше задържан преди години заради изчезването на Янек Миланов. Преди това Капланов беше под домашен арест по разследване за незаконно притежание на боеприпаси, по което бе оправдан.

В средата на декември м.г. на заседание по делото за изчезването на Янек Миланов бе разпитан брат му Марио Миланов. Той изкара наяве доказателства, които уличават бившата жена на Каплата Петя в лъжесвидетелстване. Пред "Флагман" Марио разказа, че "Петя Калайджийска и Янек са имали сексуални отношения". В процеса на разследването тя е отрекла това, което може да се сметне като мотив за предполагаемо престъпление, извършено от Каплата.

"Лично аз разполагам с огромно количество доказателства като снимки, видеоматериали, извлечения от кореспонденция между тях. Те са предоставени на полицията, на разследващите органи и имам готовност, както заявих и пред съда, да ги предоставя отново при необходимост. Аз съм казвал и друг път и пак ще го повторя - доста съм близък с брат си, абсолютно съм в течение на неговите лични дела и съм запознат със случая, що се касае до тяхната връзка, от самото начало - тя датира някъде от 2010 г. Тогава те са започнали някакви отношения, които основно са били по време, когато Янек е пребивавал в България. Това е траяло няколко години и след това нещата приключват", споделя братът на изчезналия Янек пред "Флагман".

Според Марио връзката им е била чисто сексуална, Петя е посещавала Янек в неговия апартамент. Очевидно се е опитвала да получи нещо повече от тази връзка, продължила близо 10 години.

Реклама
Реклама
Реклама