Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11550578 www.bgdnes.bg

Талантливата Жана Бергендорф: Спрях с дрогата!

Завръщам се! Ще участвам в "Луда надпревара" и "Бургас и морето"

"Спрях с дрогата! Не е лесен този процес при мен и се надявам да успея да удържа. Най-големият ми стимул е моят син Лео, заради когото се държа и правя всичко, което обичам - това ме стимулира." Това казва Жана Бергендорф, която ударно се завръща, след като по Нова година излезе от клиниката, в която се лекуваше след употреба на упойващи вещества.

"Сега ще участвам в автомобилното състезание "Луда надпревара", където ще съм автогладиатор в Костинброд, имам и нови песни и други участия. Още се виждам с професионалисти, така че каквото трябва, правя, за да съм здрава. Господ е с мен и аз ще успея във всяко едно свое начинание, ще се преборя с всяка своя битка. В България се лекувам, тук има много добри професионалисти и психиатри. Длъжна съм да направя така, че всичко да е овладяно на сто процента", каза певицата.

Реклама

От известно време тя работи с Иван Иванов - Айвън, който й е продуцент и осигурява различни нейни участия.

"Изпратили сме песен на Жана в азиатски конкурс, тя ще участва и в "Бургас и морето", потвърди Айвън, който в момента е в чужбина и опитва да осигури други участия на певицата.

Продуцентът е свидетел на огромното въздействие на певицата върху публиката.

"Пее така, че хората изпадат в хипнотични състояния. Докато е на участие, съм виждал как чужденците я слушат със сълзи, настръхнали, а едни британци я молиха да участва в техния "Х Фактор", за да го спечели", разкрива импресариото, който пръв подава ръка на Жана Бергендорф, когато всички продуценти я напускат.

"Жана има желязна воля и това, че опитва на сто процента да се бори с тази зависимост, е достойна за уважение. Дано успее, защото, както знаем, битката със зависимостите е постоянна, цял живот", казва импресариото.

"Може би страховете на хората, че мога да ги смачкам, ги кара да правят това - да ме изолират. Всеки човек на този свят има права. Моето е да работя, да изкарвам пари за детето ми. Никой няма право да ми го забранява", категорична е Жана, без да коментира хората, които се отдръпнаха от нея заради проблемите й.

В момента певицата продължава да работи по новата си книга, която ще е в съавторство с Калин Терзийски.

Реклама

"Да, пишем я книгата за нейния бурен и динамичен живот. Все пак с нея имаме нещо общо, аз като човек също зависим, а и психиатър, с много неща мога да съм й полезен", каза пред вестника Терзийски. Първо "България Днес" хвана писателя да се разхожда по улиците с Жана Бергендорф. "Тя мина и през коронавируса, аз още не съм се разболял, макар да се срещам с доста хора", разказа Калин.

След някой и друг месец певицата ще прекарва повече време със сина си Леон, който очаква с голямо нетърпение. Като завърши пети клас, момчето ще дойде през ваканцията при нея. В момента е поверен на грижите на баща си Стефан, с когото Жана е разделена от години.

Двамата заедно си поделят отглеждането на детето и дават всичко най-добро от себе си, за да може Леон да учи в частно училище. А той обича да прави музика на компютъра. Като всяко дете се бие с възглавници и ходи с боксови ръкавици вкъщи. Всяка седмица кара картинг с родителите си, защото иска да стане пилот, а Жана ще е много горда, ако един ден Леон е сред най-добрите по световните писти.

"Леон е и най-големият ми стимул за всичко, обичам го безкрайно", казва Жана Бергендорф, която избягва да говори излишно и както казва: "Вече повече действам, отколкото да се споделям със света".

Реклама
Реклама
Реклама