Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11558007 www.bgdnes.bg

Братът на патриарха: Дано брат ми Неофит оздравее бързо

Не мисля, че му е приятно да лежи в болница, казва доц. Димитър Димитров 

"Силно се моля брат ми Неофит да се възстанови бързо. Не е хубаво човек да е болен и здравето е най-важното нещо за един човек."

Това заяви пред "България Днес" доц. Димитър Димитров, който е брат на патриарха. Главата на Българската православна църква претърпя инцидент и беше приет в столична болница, където лекари установиха, че има счупване на горната част на лявата бедрена кост. Фрактурата налага операция, която по предварителна информация трябваше да бъде извършена вчера.

Реклама

"Нямам контакт с брат ми, защото не може да говори по телефона от болницата. Предполагам, че няма да ме пуснат при него, защото не може да се влиза в отделението. Интересувам се какво е състоянието му и се надявам следващите дни да успеем да поговорим. Не знам дали ще успеят да го оперират веднага, защото трябва да го подготвят за такава интервенция", каза още пред вестника доц. Димитров.

"Негово Светейшество е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология на лечебното заведение, където ще претърпи последваща интервенция. Той е в стабилно състояние", пуснаха съобщение от столичната болница, където Неофит е под непрекъснати грижи.

"Надявам се по-бързо да се оправи, защото на никого не му е приятно да лежи в болница, на него също едва ли му е хубаво. Не е почивка, не е почивен дом, за да се чувстваш добре. На всеки може да се случи да попадне в болница, важното е да оздравява и да го изписват бързо", добавя братът на патриарха.

През миналата година Негово Светейшество беше настанен два пъти в болница. Първия път в неврологично отделение, а след това бе приет отново за рутинни изследвания.

Патриарх Неофит Български е на 76 години, девет от които е патриарх. Преди това заемаше позицията на Доростоло-Червенски и Русенски митрополит. Желаем му бързо и пълно възстановяване!

Реклама