Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11732413 www.bgdnes.bg

Певицата Таня Боева: Още няма решение за тормоза над мен

На фестивала в "Младост" публиката ще чуе хитовете ми

Коя е тя

Таня Боева е родена на 3 ноември 1973 г. в Тополовград, но живее, учи и израства в Димитровград. За първи път излиза на сцена на 13-годишна възраст с група "Алхимици" - с песни на тогавашния си идол Росица Кирилова. Със същата група печели и първата си награда - "Златна значка", на поп фестивал в Хасково. През 1995 г. участва на "Златният Орфей" и печели първа награда за млад изпълнител с "Космичен блус и "Come saprei". През 1996 г. отново пее на сцената на "Златният Орфей", но този път в раздела за българска популярна песен и печели втора награда за песента "Сребрее косата ти рано, мамо". Като попфолк певица тя получава най-голяма популярност. Има син - Росен.

- Таня, предстои ти участие във фестивал в столичния квартал "Младост". Какво ще се случи там?

Реклама

- Да, от районната администрация ме поканиха и аз с радост приех, защото се очертава доста мащабно събитие. "Младост фест '22" ще продължи 3 дни - започва този петък и ще продължи до неделя. Ще се проведе в парка в "Младост 3". За мен е особена чест, че точно аз ще закрия празника вечерта в неделя.

- Наричат те "универсалният изпълнител". Попфолк или поп певица ще е Таня Боева на фестивала?

- Хората, които ме познават, знаят, че аз наистина съм универсален изпълнител. Организаторите са предвидили тематични музикални вечери - през първите две ще участват колеги поп музиканти. Разбрах, че ще има и електронна музика. Последната вечер, когато е и моето участие, е посветена на фолклора и ще се впиша в концепцията. Ако публиката има конкретни музикални желания, разбира се, че ще я зарадвам.

- Може би "Лошо момче", "Имаш ли приятели", "Лутам се"...

- Разбира се, няма как да не изпълня някои от тези мои хитове, които са своеобразна визитка за мен. Софиянци, които ще присъстват на фестивала, вечерта на 5 юни ще разберат... Впрочем да кажа, че и входът е свободен.

- "Лошо момче", "Лоша терапия", "Идеално лош". Имаш доста песни в дискографията с това прилагателно. То ли те описва най-добре?

- Категорично не, тъкмо обратното. В шоубизнеса трябва да притежаваш нюх към темите, които вълнуват почитателите. Песните,които изброих, се превърнаха в хитове, слушат се и до днес, което означава, че аз и екипът ми сме си свършили работата отлично. В личен план твърдя,че съм добър човек.

Реклама

- В "Шоуто на Николаос Цитиридис" разкри, че си подложена на тормоз от лоши хора и дори от бивши шефове на МВР. Има ли развитие по този случай, чакаше се решение и на Главна прокуратура...

- Решение все още няма. Да, периодът беше много труден, но гледам напред с оптимизъм. Аз съм положителен човек, предполагам, че скоро ще има развитие и виновните ще получат справедлив отговор от властите.

- Преживя тежък развод. Има ли сега мъж до теб?

- Не бих искала да коментирам личния си живот, винаги съм била разпознаваема с моето творчество, така бих искала да бъде и занапред.

- След развода известно време се скри от светлините на прожекторите. Какви творчески планове ще ни разкриеш?

- По-коректно е да кажем, че бях принудена да го направя, не е било по мое желание.След броени дни ще промотирам новата си песен с нов клип. Песента, музиката, цялото звучене е много модерно, с хубав лиричен текст. Сигурна съм, че ще зарадвам моите почитатели след дългия период на принудително отсъствие от музикалната сцена. В процес съм на още няколко музикални проекта, които се надявам скоро също да стигнат до моята публика.

- Ти си единственият изпълнител в попфолка, спечелил голямата награда на "Златният Орфей". Притежаваш куп отличия. А през миналата година бе обявено, че ставаш първият попфолк изпълнител, получил Наградата за специални заслуги и принос в изкуството от Министерството на културата. Какво означава за теб това признание?

- Получих я само според медиите. Никой от министерството не се е свързвал с мен и реално такава награда не е достигнала до мен, а доколкото знам - и до много други колеги, които бяха оповестени. Но за да съм коректна към вас, да, всяка награда и положителна оценка, разбира се, ме радват. Все още изпитвам вълнение, като говорим за "Златният Орфей",тогава ме оцениха легенди като Найден Андреев, Емил Димитров, Йорданка Христова... Титани на българската музика, това мисля, че само по себе си дава всички отговори.

- Как успяваш да поддържаш това тяло и да си винаги в завидна форма? Спортуваш ли?

- Благодаря, спортувам, да. Спазвам и хранителен режим, който понякога с удоволствие нарушавам. Често съм сред природата и се зареждам с положителна енергия и емоции.

- Следиш ли отблизо обществения живот, това, което става в България, а и не толкова далеч зад граница?

- Навремето дядо ми казваше, че най-лошото нещо на света е войната. Съжалявам за това, което се случва, и искрено се надявам съвсем скоро да приключи и всички да живеят в мир.

- И накрая нещо към феновете?

- Да бъдат и те, и близките им здрави и благословени!И да не забравите за фестивала в "Младост". На 5 юни ще се видим там.

Вестник "България Днес" е официален медиен партньор на "Младост фест '22", който е част от културния календар на Столична община.

Реклама
Реклама
Реклама