Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11759003 www.bgdnes.bg

Дара пее на деца край крепостта "Баба Вида"

За трета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival. Той ще се проведе на 11 и 12 юни край емблематичната крепост "Баба Вида“. Както и при предишните издания, мисията на събитието е за тези два дни да извади децата от дигиталния свят, да насърчи общуването им на живо и игрите на открито.

Програмата на фестивала е наситена откъм събития и емоции за малки и големи. Всеки ден преди обед ще има училище по танциl, където участниците ще изработят танц, който ще представят вечерта на голяма сцена пред публика. Следобяд ще се играят много забавни игри като теглене на въже, скачане с чували, ластик, федербал, народна топка, състезания с колелета, тротинетки и др. Участието във всяка игра ще носи на всеки парче от пъзел, като накрая събралите всички парчета ще участват в томбола с атрактивни награди.

Реклама

Вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-актуалните сред младото поколение музикални звезди у нас.

На 11 юни всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с латино кралете Торино и Пашата, както и с музикалната сензация Дара. На 12 юни Крайдунавският парк ще е озвучен от любимците на младежите V:RGO, EMIL TRF, Moneystaxs и DJ Theo. Водещ на събитието ще е неподражаемият Монти.

Мисията на фестивала продължава да бъде да измъкне децата от интернет пространството, да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния свят. Целта е да сe насърчи общуването помежду им на живо, без дигитални устройства, както и да се заздрави връзката с родителите им чрез едно общо приятно преживяване!

Фестивалът е с вход свободен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама