Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11760219 www.bgdnes.bg

Най-големият тиган на Ути направен от стар локомотив

Кулинарят приготви стотици порции винен кебап в Сунгурларе

Най-големият тиган на Ути Бъчваров е направен от... локомотив.
Гигантският уред, с който кулинарят готви на всички големи събори, е изработен от водещия на "Вкусно" и неговия приятел Евгени Йонов - съпруг на певицата Белослава. В тигана Бъчваров редовно приготвя на ден по няколкостотин порции винен кебап.
Тиганът е с диаметър почти 2 м. Тежи близо 80 килограма.
"Сам си правя големи уреди. Мъжът на Белослава има шантаво мислене. Ходим с него по разни места, където се претопяват стари машини. Там те умират. Специално за тигана се получи доста интересна история. Отидохме в един стар завод. Видяхме умиращ локомотив от 1908 година. От неговото чело направихме най-големия тиган. Имаме желанието да се направи нещо различно и запомнящо се за хората, това е причина да го изобретим. Големите ми уреди за готвене не са купени от някой магазин. Или направени от някоя фабрика. Те са мои творения. Вложил съм детайли. Събирал съм част по част нещата. Бих ги нарекъл уникални", сподели пред "България Днес" Бъчваров.
Само преди дни Ути отново приготви едно от любимите си ястия в най-големия тиган. Водещият на "Вкусно" бе специален гост на празника "Долината на лозите пее и танцува" в Сунгурларе. И нахрани куп местни и гости на фестивала.
Разбира се, Ути не може сам да бърка и слага всяка съставка в огромния тиган. Затова си взима верен помощник - неговия колега от "Вкусно" Росен Митков.


"Приготвихме стотици порции празничен винен кебап, направени в най-големия тиган на България", написа Ути под кадър с куп девойки, облечени в народни носии.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама