Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11866039 www.bgdnes.bg

Магьосникът Дани твърди: Кирил Петков е фокусник!

Премиерът знаел номера, непознати дори на специалистите, днес му предстои най-трудната абракадабра

"Премиерът Кирил Петков е фокусник и знае да прави истински фокуси." Това разкри пред "България Днес" участникът в "България търси талант" - маг Дани Я.

Реклама

"Срещал съм какви ли не хора, докато правя фокуси - добри, лоши, известни, неизвестни. Скоро видях случайно премиера и вицепремиера Асен Василев, направих им няколко фокуса. Кирил Петков ме изненада с фокус с монети, който не знаех."

Дани, който е и талантлив комик, обаче не разкрива какво точно му е показал министър-председателят на България и признава, че не обръща внимание дали сред публиката му има известни личности, или не.

"Като бройка на доста известни хора съм правил фокуси, с доста съм и работил, но не съм отделял специално внимание, ако това е важно. Просто по цял ден правя фокуси и се случва и на известни да правя, но не обръщам специално внимание", отговаря Дани на въпроса пред кои известни личности е демонстрирал уменията си.

"Освен голямата ми страст към фокусите много обичам и да правя стендъп комедия (непрофесионално). Една от големите ми цели е да направя някой ден турне магия, комедия и рап, което съм сигурен, че ще се случи. За мен магията е най-важното нещо, за това отделям много време и ресурс в нея", сподели Дани пред вестника.

Оказва се, че премиерът Петков умее трик с монети, който дори и маг Дани не познава. Той бил силно изненадан, когато премиерът му направил фокуса, който бил изпълнен много добре. Според запознати причината Кирил Петков има подобни умения е свързан с децата му и забавленията, които им прави, за да ги забавлява.

Дали днес Кирил Петков ще успее да направи най-големия фокус-мокус в кариерата си и да спаси правителството от вота на недоверие, предстои да видим.

Реклама

На магическите способности на премиера се надява Асен Блатечки, който иска правителството да остане. Актьорът е категоричен, че нови избори ни обричат на още по-голяма криза.

"Това правителство трябва да остане. Мен то ме устройва. Дали обаче Кирил Петков ще успее да направи политически фокус, съмнявам се. Въпреки че е необходимо да се правят не толкова фокуси, а политика. В тази световна икономическа криза и с войната в Украйна, в тези несигурни времена не трябва държавата да се вкарва в избори, защото според мен, ако това се случи, ни очаква една дълга политическа въртележка. Мисля, че нито една партия не може да направи правителство", каза пред "България Днес" Блатечки и добави:

"Ако има избори, вариантите са два - или да спечелят "Продължаваме промяната", "Демократична България" и техните партньори, или да спечелят ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" и коалицията пак е невъзможна. Както и да го гледаме, навлизаме в политическа въртележка, която не е нужна в момента", уточни Блатечки.

Митко Щерев също е на мнение, че кабинетът "Кирил Петков" трябва да продължи работата си.

"В такова кризисно състояние и във война близо до България това е задължително", коментира за изданието известният композитор.

"Нови избори не са ни необходими в момента - категоричен е маестрото - ИТН вече осуети на два пъти съставянето на кабинет. Нека да изкараме поне зимата, а за избори да мислим напролет", допълва Щерев.

Според Христо Мутафчиев този кабинет се е изчерпал.

"Правителството трябва да си ходи", категоричен е той.

Именитият актьор сподели пред вестника, че не е с добри впечатления от културния министър.

"Нито един проблем на съсловието ни не бе решен, дори не бе поставен. Имах задача да увеличим доходите на всички работещи в сферата на културата, но това изобщо не бе заложено в дневния ред на правителството", възмущава се шефът на Съюза на артистите.

"Не приемам стила и работата на правителството, защото до този момент то не е отправило нито една покана към нашата гилдия, за да се обсъдят проблемите ни", поясни Мутафчиев.

От своя страна Йорданка Христова не очаква фокуси, а "се надява по-скоро всичко да приключи и някой най-после да започне да мисли за България".

Естрадната легенда смята, че политиците трябва да "спрат да робуват само на егото си и на слугинажа", защото това е пагубно за страната ни.

"Нека да намерят възможност да разговарят един с друг. А не само да се карат като на пазар. Отвратително е, просто нямам думи", гневи се любимата певица на поколения българи.

"Аз съм на морето, не гледам телевизия, не слушам радио, напълно тенденциозно. Защото от две години не може това да е парламент. Съжалявам, имам друга представа за парламентаризма", подчерта Йорданка Христова.

Реклама
Реклама
Реклама