Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12000379 www.bgdnes.bg

Радева е минала по пътя Камино

Президентшата е пътувала инкогнито, охраната от НСО била в отпуск

Десислава Радева е минала по пътя Камино, казаха нейни близки пред "България Днес".

Президентшата е вървяла пет седмици, като духовното пътешествие е започнало в началото на юни и е приключило по-рано този месец.

С нея е бил бодигард от НСО, който си е взел отпуск, за да може да придружи първата дама по време на дългото приключение.

Реклама

Никой от поклонниците по маршрута не признава да я е виждал, нито да е чувал за височайшето присъствие, си споделят пътешественици от България в специализираните сайтове. Това породи и съмнения дали е тръгнала на пътешествието, но "България Днес" научи, че все пак то се е случило.

След като я нямаше повече от месец, самата Радева вече се е върнала у нас и придружи съпруга си при визитата му в Черна гора. Ден преди това президентшата празнува рожден ден.

В началото на миналия месец се появи информация, че съпругата на президента е поела по дългия път от малкото френско градче Сен Жан Пие дьо Порт до Сантяго де Компостела в Испания, за да види легендарните мощи на апостол свети Яков в едноименната катедрала. Най-популярният маршрут е дълъг около 800 километра и средно са необходими 5 седмици, за да бъде извървян.

В социалните мрежи бушуват вълнения за включването на Радева в предизвикателството Камино. Мнозина поклонници посочват, че не са я срещали по пътя, но уточняват, че има стотици пътеки и може да са се разминали незабелязано. Други поклонници отбелязват, че трудно можеш да познаеш някого, освен ако не се заговорите, тъй като по това време на годината има множество ентусиасти, които искат да преминат по духовния път. Някои потребители във виртуалното пространство чистосърдечно си признават, че не знаят коя е Деси Радева, докато други я атакуват по повод информацията, че по време на пътешествието е била придружавана от НСО.

След успешното преминаване на маршрута Радева трябва да е получила сертификат за постижението си.

Реклама