Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12010970 www.bgdnes.bg

С 300 лв. баща сам гледа три деца

Калоян, Никол и Симона едва оцеляват 

Баща сам отглежда трите си деца във Варна!

71-годишният Николай Дойнов прави и невъзможното да си върне малчуганите, които преди време са отнети от социалните служби заради лошите условия, в които живеят. След съдебна битка са върнати на бащата. Въпреки това в момента семейството живее много трудно, защото не разполага с почти никакви пари.

Калоян (13 г.), 9-годишните близначки Никол и Симона и таткото едва свързват двата края с 300 лева на месец. Нямат издръжка, нямат подкрепа освен от добри хора, които им даряват дрехи, играчки и храна.

Реклама

"Децата са щастливи при баща си, но още изживяват ужаса от принудителната раздяла. Нощем се будят от ужас, че някой ще ги отведе отново. Къщата, в която това българско семейство се опитва да намери отново нормалния начин на живот, има спешна нужда от ремонт на покрива. Временният покрив тече и влага пропива стените", разказват близки до изстрадалото семейство.

По техни думи децата са взети от социалните по време на пандемията, но след съдебна битка са върнати на баща си през миналото лято. Дойнов преживява много тежко раздялата с тях, не спира да плаче от мъка и затова не иска да се стига до ново отнемане, което ще го съкруши.

Домът и дворът във варненската местност Боровец са поддържани, а Николай се грижи да е спретнато и чисто, но условията са тежки и липсата на пари се отразява лошо на живота на трите деца.

Затова и хора с добри сърца се мобилизират и стартират дарителска кампания къщата им да бъде стегната през лятото, за да могат да посрещнат на сухо и топло студените месеци в края на годината. На първо място е ремонтът на покрива заради проблемите, които в момента създава.

Ако искате да помогнете на Николай и трите му деца, може да направите дарение по неговата сметка, като всяка подкрепа ще е от полза семейството да остане заедно и баща и деца да не бъдат разделени:

IBAN - BG25SOMB91301046332601

Общинска банка

Николай Иванов Дойнов

Реклама
Реклама
Реклама