Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12251751 www.bgdnes.bg

Сляпото коте Билбо е интернет звезда

Обонянието му е слабо, учи се да се храни само 

Оцелява след зверска катастрофа и си търси осиновител 

Сляпото коте Билбо е хит в социалните мрежи!

Симпатичното животно със съкрушително тежка съдба разчувства интернет пространството с историята си.

"Билбо пристигна при нас в крайно лошо състояние: блъснат от кола, котаракът беше напълно обезобразен и едва дишаше. Ветеринарите ни установиха много тежка черепно-мозъчна травма, фрактури на горна и долна челюст, увреждане на лицево-челюстните нерви. Възстановяването на Билбо отне дълго време. В продължение на почти месец трябваше да се храни със сонда, след това със спринцовка, а накрая известно време го учехме да яде сам отново. Със съжаление установихме и че заради черепно-мозъчната травма той ще остане напълно сляп до края на живота си", разказват от организация "Четири лапи", които буквално връщат животното от отвъдното.

Реклама

Спасителите му добавят, че нослето на Билбо е зараствало дълго време, а и до ден днешен обонянието му е по-слабо от това на повечето котки. "Въпреки всичко Билбо се пребори за живота си с наша помощ и сега се отправя на най-голямото си приключение, а именно търсенето на добри като него стопани", казват още от "Четири лапи".

Снимките и историята на котето са споделени в социалните мрежи и хиляди се трогват от трудния му живот. Билбо се появява на снимки, видеоклипове и статуси, което допринася за постоянно растящата му популярност.

Предполагаемата му възраст е 6 години, а сред чертите на характера му са кротък, спокоен и гальовен. И като Билбо Бегинс (главния герой в романа на Джон Р. Р. Толкин "Хобитът") оцелява в много премеждия и доживява до голяма възраст.

"С благ характер и пълни с житейска мъдрост, макар и невиждащи очи, Билбо със сигурност ще донесе на своите хора чувство за споделеност и уют. Ако искате да осиновите животинче, което е преживяло много, но е повече от способно да дарява обич, пишете ни на [email protected]", завършват от "Четири лапи".

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама