Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12309994 www.bgdnes.bg

Ефрейторът, очистил жена си,я пребил пред колегите й дни по-рано

Майката на жертвата я обявява за изчезнала, след като разбира, че никой не я е чувал

По време на убийството военният е трябвало да бъде в болница

Военният, който се смята, че е убил съпругата си и после си е пуснал един куршум, я е пребил пред колегите й дни преди да превърти. Кървавият екшън се разиграва в понеделник в Стара Загора.

Реклама

Във вторник бе образувано досъдебно производство, което има за цел да установи дали на 15.08.2022 г. в гр. Стара Загора военнослужещ умишлено е умъртвил жена си, като деянието е извършено при условията на домашно насилие. Това стана ясно от съобщение от Окръжната военна прокуратура в Пловдив.

Жената и военнослужещият се женят през 2010 г. Семейството има и дете, което по време на престъплението не е било в апартамента. Жената е била медсестра, а мъжът - военен. Работил е в инженерни войски в поделението в Стара Загора.

През последните месеци отношенията им лека по-лека започват да се влошават. Скандалите са чести, а с времето военният започва да става по-агресивен, което довело до още повече вербални спорове и физическа саморазправа между двамата.

На 13-и този месец военнослужещият отива до работното място на съпругата си и само след секунди избухва зверски скандал между тях. Словесната разправия бързо прераства в побой. Агресивният мъж започва да налага безпощадно жена си, и то пред очите на колегите й. След напрегнатата разправия и побоя военният хваща жена си и се омитат от работата й, съобщава Трафикнюз, позовавайки се на разказ на колежките на потърпевшата съпруга.

Идва понеделник, но от жертвата няма ни вест, ни кост. Колегите й се притесняват, тъй като е необичайно да не отиде на работа, без да се обади и да предупреди, че ще отсъства. Нейна колежка веднага започва да й звъни на мобилния, но никой не отговаря. Пробва няколко пъти, но безуспешно. Тогава решава да се обади на майката на изчезналата си колежка.

Когато се свързва с нея, й разказва какво се е случило в събота - за нанесения побой от съпруга й пред очите на всички. Казва й също, че не може да се свърже с дъщеря й. Майката се притеснява и се обажда веднага в Областната дирекция на МВР в Стара Загора, където подава сигнал и органите на реда пускат жената за издирване.

Реклама

На следващия ден униформените отиват до семейното жилище на двойката. Звънят, чукат по вратата, но никой не отваря. Полицаите преценяват, че е належащо да разбият вратата, и го правят.

Вече в апартамента ченгетата заварват трупа на военния в коридора на жилището, а на няколко метра от безжизненото тяло на мъжа виждат и окървавената му съпруга, която е ликвидирана с два куршума. Полицаите отцепват района и викат криминалисти и военен следовател, тъй като след намирането на трупа на мъжа ченгетата установяват, че е военнослужещ.

Следователят извършва оглед на местопрестъплението и открива огнестрелно оръжие, законно притежавано от военнослужещия. Именно с това оръжие се предполага, че военният е ликвидирал жена си, а после е обърнал пистолета към себе си и се е самоубил.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии. Целта на разследването в момента е да установи дали военният е убил съпругата си и после се е гръмнал или нещата просто изглеждат по този начин. Една от версиите, по които работят следователите от Окръжната военна прокуратура в Пловдив, е, че е възможно да е нагласено да изглежда така. Предстои скоро да има повече яснота.

Инцидент

Военният е трябвало да бъде в болница, когато е извършил убийството и е отнел и собствения си живот. Преди няколко дни мъжът е претърпял инцидент и е трябвало да бъде в болница, предава Нова телевизия. Няма данни за това кога е излязъл и какво се е случило след това и най-вече защо е напуснал клиниката.

Реклама
Реклама
Реклама