Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12407138 www.bgdnes.bg

Карина Караньотова: Гръм щеше да ме удари

Тв водешата попаднала в окото на буря на Черни връх

Карина Караньотова и най-близките й хора са преживели сериозно премеждие миналата седмица, разкри самата тя в социалните мрежи. Щерката на Ивайло Караньотов, съпруга на Аня Пенчева, от първия му брак с актрисата Юлиана Караньотова е щяла да бъде ударена от гръм по време на силна буря на Витоша. Тв водещата, любимият й мъж и малкият им син Иво се разминали на косъм от най-страшното, сподели тя в профила си във фейсбук.

"Дори близката и позната Витоша може да се окаже кошмар и за най-опитния планинар", предупреждава Караньотова.

Реклама

Всичко започнало като невинна лятна екскурзия на Витоша, каквато телевизионерката и близките й обичали често да правят. Времето било прекрасно, дори прекалено топло, и се шегували помежду си, че са взели дебели дрехи все едно отиват на Еверест.

Този уикенд тв водещата и мъжът й решили да щурмуват Черни връх. Приятел им казал, че ще стигнат дотам за около 4 часа, но, както пише Карина, "оказа се заблуда".

Изкачването се очертавало екстремно от самото начало. Малкият Иво затъвал до брадичката в гъстите храсталаци, но не се отказвали. В един момент времето се сменило за броени минути и се извила силна буря.

"Започна да гърми силно, виждахме светкавиците над главите си... Мълниите падаха съвсем близо до нас, на ливадата. Иво се страхуваше много", описва кошмара Карина.

Тримата успели да стигнат до скала и да се скрият под нея.

"Да, но бурята не отминаваше, започна да се стъмва. И когато ни се стори, че гръмотевиците са отминали и решихме да тръгнем отново, дойде гъста и черна мъгла. Много се уплашихме, защото стана тъмно и нищо не се виждаше. Нямахме никакъв шанс да се върнем", не крие ужаса си телевизионерката.

Реклама

В мига, когато изгубили надежда за спасение, мъглата изчезнала, дъждът спрял, а пред тях се показал Черни връх, обрамчен от красива дъга.

"Оказа се, че две гръмотевици са ударили чайната в гръмоотвода, токът спрял... Било е толкова близо до нас", пише в социалката си Карина Караньотова.

След около час мокри до кости се добрали до хижа "Алеко", откъдето с кола ги прибрал Ивайло Караньотов, бащата на тв водещата.

"Тате беше притеснен и в същото време ядосан. Никога няма да забравя този 10-часов преход без пътека", убедена е оцелялата по чудо Карина и предупреждава всички любители туристи "да не подценяват планината".

Реклама
Реклама
Реклама