Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12480653 www.bgdnes.bg

Певицата Милена Славова: Готова съм да рина кал в Карловско

Стефан Диомов и Тончо Токмакчиев ще помагат финансово на пострадалите

"Готова съм да правя всичко, което правят другите, които не са професионалисти, за да помогна на бедстващите хора в Карловско." Това каза за "България Днес" певицата Милена Славова. Изпълнителката уточни, че във всеки момент би тръгнала към района на водния апокалипсис.

"Мога да рина кал, да местя трупи", уточни изпълнителката на "Неам нерви".

Въпреки че е дама, Милена не се колебае да бъде полезна и с физически усилия. "Но мога да правя и много други неща - да разнасям вода, провизии, вещи от първа необходимост", добави Милена. Ексцентричната певица поясни, че предпочита да го прави не със собствения си автомобил заради липса на достатъчно средства за гориво.

Реклама

Композиторът Стефан Диомов също изрази съпричастност към трагедията на засегнатите от наводнението хора от Карлово и околните села.

"Няма място за колебание - нашият човешки дълг е веднага да се притечем на помощ", категоричен е маестрото.

79-годишният песенник направи уговорката, че заради възрастта си вече не е в състояние да се включи с лопата в ръка в разчистването на района на бедствието.

"Изпратил съм парична помощ", сподели за вестника "бащата" на "Тоника".

Друг известен бургазлия - Тончо Токмакчиев, казва, че "солидарността пред лицето на природно бедствие е спойка на нацията".

Популярният актьор довери, че има приятели, родом от Карловско. За щастие, те не са пострадали, но Токмакчиев съчувства на всички жители на ударения от водната стихия регион.

"Трябва да бъдем с нагласа винаги да помагаме на хора в нужда. Това е основният принцип на една нация, на човешкото съществуване изобщо", смята бившият съратник на Слави Трифонов.

Реклама

Тончо допълва, че е говорил няколко пъти по телефона със свой приятел от Карлово - града, който по думите му е посрещнал "голямата вода".

"Кой както може, трябва да помага - с труд, финансово... Ние трябва да бъдем ангажирани с проблемите на нашите сънародници. Аз специално ще помогна с пари", каза Тончо Токмакчиев.

За него това е "голяма трагедия, преобърнала съдбите на много хора". "Такива природни бедствия се случват. Безпомощни сме да ги спрем, но най-важното е да си помагаме в такива моменти", каза още Токмакчиев.

Реклама
Реклама
Реклама