Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12512840 www.bgdnes.bg

Прокълната къща сее смърт

Зли духове не намират покой 

Имот край Варна погубва три семейства, селяните я заобикалят отдалече 

Доли ЛУКАНОВА

Прокълната къща с духове сее смърт и беди във варненското село Цонево. Най-възрастните жители на населеното място си предават легендата за призрачния дом от уста на уста от дълги години.

Историята започва през 60-те години на миналия век. Тогава свещеници изявяват желание да изградят църква върху парчето земя, което е на държавата. Дотогава в селото нямало построен никакъв Божи храм. Тогавашната власт не разрешава и дава парцела на младо семейство, което си построява дом.

Реклама

Мъжът ходел на работа, а жената се грижела за къщата и градината. Съпругата мечтаела да стане учителка и успява да се пребори за това. В този момент, когато двамата били най-щастливи с дом и авторитетна работа, нещастието се стоварва върху главите им. Двамата започнали да чуват странни шумове, идващи от различни стаи и стенания от мазето. Един ден мъжът и жената запалили колата и решили да отидат във Варна за някакво тържество. По пътя, докато пресичали жп линията, автомобилът на младото семейство загасва. В същото време те чуват приближаващия влак, но не успяват да направят нищо и загиват на място.

Известно време къщата пустее. Появяват се баба и дядо, които не вярвали в приказки за призраци, демони и зли сили. Но един път, на полето, мъжът едва не паднал от движещия се трактор. Съпругата му пък си отрязала два пръста на лявата ръка с косачката. Те отдали това на лош късмет и продължили да живеят в страховития си дом. Няколко дни по-късно, докато отново са на полето, се разразява страшна буря. Двамата тръгват към дома си, но мълния ги удря и умират на място.

Не се минало много време и трето семейство се настанява в призрачната къща. Мъжът бил учител, който се занимавал с окултни науки. Въпреки ритуалите, които направил, едва навършил 40 години и починал.

Последният обитател също бил намерен мъртъв, без да се разбере причината за това."Имаме такъв имот в селото, но това с духовете са глупости. Не приемам информацията никак добре", категорична е пред вестника Недка Василева, кметица на селото.

Въпреки нейния скептицизъм местните избягват имота. Майките минават по друга улица, за да избегнат евентуални уроки върху наследниците си. Някои от по-старите селяни твърдят, че духовете на всички от прокълнатата къща не могат да намерят покой. Междувременно християните от Цонево успяват да съградят малък кокетен храм на името на княз Борис Покръстител. Днес в демоничната къща живее ново семейство, което досега не е имало проблеми с имота.

Реклама
Реклама
Реклама