Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12569511 www.bgdnes.bg

Гимнастичката Цвети Стоянова за първи път: С Куката не е по-лесно от спорта

Насън баба ми дава решения в най-тежките моменти

"Баба ми Цеца щеше да одобри това, че се снимам във филма "Чалга". Тя, за съжаление, нямаше възможността да разбере, че ще ми се случи нещо подобно. Няма ден, в който да не си мисля за нея. Сънувам я рядко, но идва в най-тежките ми моменти, в които трябва да взимам решения и ми е много трудно. На няколко пъти дойде с много важни отговори." Това каза бившата гимнастичка Цвети Стоянова, която не спира да снима с екипа на актьора Мариан Вълев-Куката филма "Чалга". Ще го видим през март следващата година в кината.


"Не съм очаквала, че ще ми е толкова трудно. Като начало по сценарий играя "болезнено слабо момиче" и трябваше да отслабна с 16 килограма, за да тежа 51. Висока съм 1,75 см. Живеех на ябълка на ден, няколко ореха и мед, но съм свикнала от гимнастиката. Не мога да кажа дали в спортната зала или при Куката е по-трудно, но съм истинска щастливка, тъй като правя нещо, за което само съм мечтала", каза Цвети. Във филма тя играе второстепенната роля, а главната е за Елеонора Иванова. "Била съм на толкова международни състезания, носила съм отговорност, но имаше сцена малко преди която цялата треперех, тъй като трябваше да изляза и да ругая и викам на случайни минувачи, да ги обиждам. Беше ме страх, че някой може да отреагира и дори то се случи, но човек от екипа каза, че снимаме и мъжът се дръпна", обясни Цвети.

Реклама


"Филмът е свързан с музиката, но последното нещо, което свързвам, е чалгата и музиката. Синонимът на "чалга" е повърхностност. Чалга можем да намерим навсякъде. Истината е, че написах "Чалга" за Цвети Стоянова. Разбира се, не изцяло, но съм закрепил сюжета към някаква част от биографията й", сподели талантливият Мариан Вълев, който на няколко пъти на снимачната площадка изненадвал актьорите.


"Уж нямаше да има любовни сцени, както и импровизации, но и това се наложи. Веднъж Мариан каза: "Ето сега ще се целувате с Очиларкото". И тъкмо да почнем, тръгнахме да търсим очилата на Очиларко. А през това време "гоним" залез и го чакаме да снимаме, беше доста трудно, не знаех, че ще ми е толкова сложно", разказва още Цвети, която не гледа на участието си в "Чалга" като начало на артистична кариера. "Харесва ми от малка да съм пред камера, да съм център на внимание, но само това не стига, трябва и обучение", смята Цвети.


"Чалга" е независим проект, в който участват най-известните ни актьори - Виктор Калев, Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Димитър Рачков, самият Мариан Вълев и много други. Историята е за момиче, което мечтае да стане певица и преследва мечтите си. Някъде по пътя към тези мечти тя намира приятелство. На финала е изправена пред важен избор - дали да избере сбъднатите си мечти, или приятелството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама