Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12569609 www.bgdnes.bg

Тони Димитрова оцеля в торнадо

Певицата в окото на бурята в центъра на Бургас

Едва не обърна колата ни, само по филмите бях гледала подобна страхотия

В окото на бурята в Бургас оцеля Тони Димитрова! Изпълнителката на "Ах, морето" се оказва на оживено кръстовище в центъра на града, когато връхлита мощно торнадо, придружено от дъжд и ураганен вятър.

"Бях тръгнала за кръщене на детенцето на мой приятел към кв. Сарафово. Всичко стана за броени секунди. Хвърчаха много предмети във въздуха. Такова завъртане, придружено с дъжд - беше чудовищно. Колата се клатеше, едва се удържа да не се обърне. Стихията беше над 100 км/ч. Само по филмите бях гледала подобна страхотия. Обърка се цялото движение. Добре че бързо успяхме да намерим местенце на паркинг наблизо без дървета наоколо", сподели Тони Димитрова пред "България Днес", изпращайки до редакцията кадри от изкоренени от бурята дървета в Морската градина в Бургас.

Реклама

Притесненията на певицата стават още по-големи, тъй като преди да излезе на път за кръщенето, оставя отворена вратата на терасата.

"Прибирайки се, заварих изключително много наноси на балкона, сякаш половината неща от квартала бяха на балкона ми", сподели още Димитрова и добави, че липсата на жертви е най-хубавата новина от поредното бедствие над страната ни.

След бурята най-тежко е положението в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд, електричеството е прекъснато.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Паднал зад борда ветроходец е спасен от хора от съседен плавателен съд. В безопасност е и семейство, блокирано на остров Свети Иван.

16-годишно момче е със счупена ключица, жена е с порезни рани от счупени стъкла, а трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са извадени на брега в добро състояние.

Реклама
Реклама
Реклама