Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12590268 www.bgdnes.bg

Мира Добрева дърпа пъстърви

Запали се по риболов и гъбобер

Манатарка гигант откри в гората телевизионната водеща

Запалена рибарка и гъбарка стана популярната телевизионна водеща Мира Добрева, видя "България Днес". Всеки свободен от ангажименти ден хубавицата хваща гората или язовирите и се отдава на любимите си хобита. Мира намира душевен мир и равновесие сред природата след някои проблеми в личния си живот.
Неотдавна лицето на предаването "Отблизо" по БНТ успя да налови страхотни пъстърви от живописно езерце в планината.
"В Родопите, където и да топнеш, има улов. И където и да погледнеш, има гледка", споделя водещата, докато вади живарника от водата. На видеоклип се вижда как Добрева се е справила отлично с въдицата. Успяла е да улови 5 големи дъгови пъстърви, всяка от които е почти по килограм. Става ясно, че Мира е била на излет в комплекс за спортен риболов "Падалото" край Смолян. Именно в този град прекарва ученическите си години Добрева. През август водещата отбеляза своя 50-годишен юбилей. Добрева е родена в Златоград, но израства в село Старцево. След това завършва Икономическия техникум в Смолян, затова и до днес обожава да се връща в този край.


Само преди дни пък Добрева отново се похвали със страхотен трофей, но този път по време на гъбобер. Водещата успява да намери гигантска манатарка, а в публикация в социалните мрежи споделя: "Нека да вали, нека да трещи! Мирке, гъбки набери!". Водещата заснема и видео с огромната гъба.
"Бера си гъбки манатарки, но такава находка трудно може да се види. Хора, вижте каква манатарка, огромна е. По-голяма е от педята на ръката ми. Почти колкото сърцето ми. Не мога да ви кажа с точност, но това нещо тежи поне половин килограм", кефи се журналистката. "Цената на такива млади манатарки може да достигне до 50 лева за килограм. Затова нека да вали, вие отидете да берете", казва още тя.


"Българските гъби са в топ 5 класацията за най-добрите гъби в света. Нещо, което не може да се каже за българските политици. А те, кандидат-политиците, никнат като гъби, зададат ли се избори. А такива, знаете, отново ще има на 2 октомври. И отново актуално звучи призивът: "Не ходете за гъби, отидете да гласувате!", призовава Мира Добрева.
Иначе нейният най-верен приятел в момента остава домашният й любимец - кучето Найро, което я следва навсякъде. Водещата признава, че именно четириногото успява винаги да свали напрежението й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама