Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12677016 www.bgdnes.bg

Илюзионистът Боби Шоу: Астор ми подари целия си магичен реквизит

Имам кошмарен спомен от пожара в цирка, казва известният фокусник

Целият магически реквизит на Астор е в "домашния музей" на Боби Шоу. Това каза за "България Днес" известният илюзионист.

"Сега реквизитът на Астор е монтиран в моята къща в София", обясни фокусникът, който притежава и реквизита на легендата Мистър Сенко.

Реклама

За вестника майсторът на илюзията сподели в аванс новината, че той и негови колеги са учредили наскоро наградата "Астор". Боби Шоу, асистиран от щерка си Шехеразада, ще я връчи за сефте на 1 април следващата година на спектакъла в чест на световния ден на илюзионното изкуство.

Бг факирът, който е контактувал отблизо и със знаменития маг Дейвид Копърфийлд, е "премахвал" като него и цели сгради в София. Особено запомнящо се в средата на 90-те бе "заличаването" на мавзолея на Георги Димитров и на етаж от висок блок в жк"Люлин". Популярният илюзионист обаче и до днес не може да забрави реалното "премахване" на сградата на столичния цирк, опожарен точно преди 39 години.

"Когато циркът е започнал да гори, бях с приятели в "Славянска беседа". И по едно време идва задъхан един друг наш приятел и вика: "Тичайте да видите какво става, циркът гори!" И ние хукнахме. То беше един шум, едно пращене, едно адско пукане на огън! Страшна картина! Стискахме си ръцете, спомням си, с един колега от цирка, Славейко, искахме нещо да направим, но какво? Дойдоха пожарните, а тази миризма на изгоряло още дълго се носеше над целия район", връща лентата към черния ден Боби Шоу. Той цитира и най-разпространената версия за огнения ад: електрическа печка, забравена включена в една от гримьорните. "Други казват - от късо съединение", каза още сценичният наследник на Астор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама