Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12792769 www.bgdnes.bg

Неделев тренира, влиза във форма

Тодор мечтае за завръщане във футбола

Капитанът на "Ботев" прави упражнения с ластично въже, ще носи каска като Петер Чех

Капитанът на "Ботев" (Пд) Тодор Неделев навлиза във все по-добра физическа форма за радост на всички, които обичат "жълто-черните" и националния отбор на България, разбра "България Днес".

Реклама

Футболистът се възстановява след преживяната тежка катастрофа в Грузия при гостуването на "лъвовете" в Тбилиси през юни за мач от турнира Лига на нациите.

Сега Тошко споделя събития от ежедневието си със своите последователи в социалните мрежи и очевидно няма търпение да се завърне отново на футболния терен. Кога ще бъде възможно Неделев отново да влезе в игра все още е рано да се гадае. Но знаците са обнадеждаващи. В началото на лечението лекарите държаха футболистът да ограничава дори използването на мобилния си телефон. Но Неделев вече започна тренировки със своите съотборници и здравословното му състояние продължава да се подобрява. Любимецът на ботевистите се включва в упражненията на отбора от края на септември, като постепенно увеличава натоварванията в тренировките си.

"Нашите рехабилитатори активно работят над възстановяването на контузените ни футболисти - коментира изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Герман Чистяков. - Неделев вече тренира на терен и това е отлична новина за нас. Отсъствието му се отразяваше буквално във всеки мач, и то не само на игрището, но и в съблекалнята. Когато липсва именно лидерът, капитанът, един основополагащ играч, е винаги трудно. Няма как да не оценим каква е ролята на Тошко за Ботев."

Клубът въведе традиция преди домакински мач да отдава почит към някои от най-заслужилите си футболисти, а именно Тодор Неделев награди един от най-емблематичните играчи от златното поколение Петър Зехтински. Това стана преди мача със "Славия" от 12-ия кръг на Първа лига.

"За мен беше голяма чест да връча фланелка на легендата Петър Зехтински", написа Неделев като коментар към общата снимка.

Вече се знае, че след връщането си на терена Неделев ще играе със специална каска на главата. Тя ще е подобна на тази на Петер Чех, с която вратарят пази години наред.

"Ще бъде направена каска. От вътрешната страна ще бъде по-твърда заради евентуален удар в главата. Останалото ще е абсолютно същото като при Петер Чех", обясни Неделев.

Реклама
Реклама
Реклама