Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12816426 www.bgdnes.bg

Младен Кръстаич трупа пачки от ракия

60 лева за бутилка иска националният ни селекционер

Звезди на "Барселона" също пият от еликсира на сърбина

60 лева за бутилка ракия иска националният ни селекционер по футбол Младен Кръстаич. Сърбинът от години произвежда собствен алкохол и трупа пачки от доходоносния бизнес. Неговата ракия е една от най-хубавите в родината му и има куп спечелени награди. Цените са доста високи, но напълно отговарят на качествата на ракията, категоричен е Кръстаич. Един от специалитетите на треньора на България е кайсиевата, която е сред най-търсените от пиячите. Ракията се произвежда в Банатско Велико село, което се намира край Войводина. Кръстаич върти дестилерията заедно със своя приятел Мирослав Кнежевич, а еликсирът се прави в къща с над един век история.

"Отворих кафене в центъра на Кикинда, днес е ресторант - разказва Кръстаич. - Като стана въпрос за ракия, моя приятелка ми каза, че във Велики село има много добри. Обадих се на пет-шест човека, дегустираха цял ден и дадоха отлична оценка. Това беше знак, че с Мирослав трябва да създадем марка. Да се чува за нея, да бъде разпознаваема."

Реклама

Още през 2012 г. двамата приятели значително увеличават производството, като запазват качеството и създават марката "Хуберт". Засаждат овощна градина в Джала с по пет хектара дюли, кайсии и сливи. "Всеки плод, който отива за преработка, е от нашата овощна градина", гордеят се сърбите. Цените варират около 40-70 лева за бутилка ракия, обърнато в български пари.

В началото Кръстаич и семейството му лично берат плодовете. "Брахме кайсии - разказва треньорът на България пред сръбското издание "Ало". - Жената, трите деца и аз, другите роднини, бяхме двайсетина души. Плюс около двайсетина наемници. Ставане в четири сутринта и така седем дни. Набрахме около 60 тона кайсии. Какво трябваше да направя, да седя в Белград и да кажа: "Аз съм Младен Кръстаич, а вие мизерници работете там". Не ми е идвало наум. Ако съм посял, ще пожъна. Не само не ме е срам, но ми е и приятно. Така отглеждам децата с жена ми, която е дете от село като мен. Ако искат да имат нещо, трябва да работят."

Кръстаич разкрива, че дори звездите на "Барселона" пият от неговата ракия. "И търсят още - добавя треньорът. - Иван Ракитич ми се обажда и пита: "Братко, кога ще дойде?" Моите хора от "Барса" са луди по нея."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама