Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12847825 www.bgdnes.bg

Легендарната певица Валя Балканска: Отказах да стана депутат

Време е политиците да започнат да мислят за народа, не за себе си, споделя изпълнителката, чийто глас ехти в Космоса

Голямата Валя Балканска е получила покана да бъде депутат!

Певицата, чийто глас ехти в Космоса, е имала оферта да бъде в листите за новия парламент.

Това разкри самата Балканска пред "България Днес".

"Търси ме една партия, но отказах. Аз съм певица, моята работа е на сцената, не в парламента. В Народното събрание е една каша, бъркотия", казва певицата с космически глас.

Реклама

Балканска се надява най-накрая новите депутати да помислят за народа. Вчера бе първото заседание на 48-ия парламент. А певицата цял ден следи случващото се в центъра на София.

"Политиците само ядат и пият в удобните си столове, но не мислят за тези, които са ги избрали. Захапят ли кокала, не пускат. Като гарвани са! Гледат да клъвнат всичко, което могат. Вторачени са в себе си, не в народа, който се гърби и се чуди как да се оправи в тежките времена", обяснява Балканска.

Изпълнителката на "Излел е Дельо хайдутин" иска новите депутати да се разберат. А не само да се карат и да спорят.

"Нямам думи за тях просто. Всички се мислят за най-най. В парламента са се събрали от умен по-умен. И от хитър по-хитър. Трябва да разберат, че всички са равни. И да работят в името на народа", обясни певицата.

Валя Балканска е категорична, че не иска да напада никого с думите си, но това е самата истина. И даде за пример себе си.

"Оправям се сама. Грижа се и за болен човек. Мислите ли, че ми е леко? Не помня откога не съм си купувала нова дреха. А колко хора има, които са по-зле и от мен. Сигурно са хиляди. Гледат да кътат откъде ли не само за да могат да оцелеят. А през това време 240 души, избрани от държавата, плющят, без да им мигне окото", възмущава се Балканска.

Реклама

Естрадната легенда Христо Кидиков се надява у депутата да надделее разумът и да се състави кабинет.

Всички експерти са скептично настроени към това. Все пак изпълнителят, който "цъка ВЕФ-а", вярва, че по някакъв начин всички в парламента могат да се разберат.

"Това ще е най-хубавият подарък за българския народ - каза пред "България Днес" Кидика. - Депутатите трябва да надмогнат егото си. В момента то не е важното. От жизненоважно значение за всички българи е на има кабинет", обясни още Кидиков.

Според певеца нови извънредни избори обричат страната ни, напук на задаващата се финансова криза, която всеки предрича.

"На народа не му се ходи до урните през няколко месеца. Показателен бе последният вот, на който гласува супернисък процент. Това трябва да е обеца на ухото за депутатите. Все пак те са избирани от гражданите", добавя Кидиков.

Реклама
Реклама
Реклама