Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12888204 www.bgdnes.bg

Георги Парцалев се преражда в правнука си

Малкият идва на бял свят на рождената му дата

Възхищавахме му се - не го беше страх в соца да обича мъж, казва правнучката на актьора

"Синът ми се роди на рождената дата на Георги Парцалев - 16 юни. Не знам дали за Вилиян това е знамение, но аз вярвам, че е взел таланта на прочутия ми прадядо, тъй като, където и да отидем, детето ни не остава незабелязано."

Реклама

Това сподели пред вестника правнучката на великия Георги Парцалев - Цветелина. Само след дни - на 31 октомври, се навършват 33 години от кончината на легендарния актьор.

"Баща ми Стефан Парцалев е племенник на Георги Парцалев. Семейството ми много се гордееше с факта, че Георги е бил народен човек и славата изобщо не го е променила. Когато поотраснах и започнах да задавам въпроси дали е имал жена и деца, чак тогава нашите ми казаха, че е обичал мъж. В това трудно време на соца той е бил достоен за възхищение, че не се е крил, просто не го е афиширал. За съжаление, аз съм се родила няколко години след неговата смърт и само от разказите на близки знам за актьора", казва Цветелина.

До 7-и клас тя учила и живяла в град Левски, след това семейството й се установява в Плевен. Сега красавицата живее със съпруга си във Велико Търново и учи право. Като малка искала да смени фамилията си, защото децата не знаели кой е Парцалев, но родителите й били против. "Сега съм горда с всичко, което е бил Георги Парцалев и с името си", казва тя. 26-годишната жена също като популярния си родственик искала да става актриса, но се отказала да кандидатства в НАТФИЗ. "След Парцалев в рода ни няма други актьори, но никога не е късно това да е синът ми", казва с усмивка родственичката на великия актьор.

Преди няколко години Цветелина посетила музея, носещ името на Парцалев, в родния си град и се изумила. "Направи ми впечатление, че е много "обран". Имаше само няколко картини. Питах къде са нещата, не можеха да ми отговорят. Предполагам, че са в столицата. Иначе наскоро читалището ни бе кръстено на името на Парцалев, дори сложиха плоча на него", казва Цветелина.

След кончината на актьора тя и близките й се учудили и на това, че родът им се оказал огромен. "Изведнъж се появиха много хора с претенции за наследство, които изобщо не познавахме. Знаете как се случва...Иначе знам, че той е бил суетен и е обичал бижута. Казвал е: "Искам на оня свят да отида гиздав, наконтен, да блестя като злато". И всъщност го погребали с любимите му бижута. Беше кремиран, като богатството му си отиде с него", споделя Цветелина.

Освен нея друга близка на Парцалев бе първата му братовчедка - Наталия Парцалева. За съжаление, миналата година 92-годишната жена си отива от този свят. "Аз му бях душеприказчица. Знам много неща, които ще отнеса в гроба", сподели ни в последното си интервю възрастната жена.

Реклама
Реклама
Реклама