Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12897037 www.bgdnes.bg

Пената свари ракия за зимата

Гриша Ганчев ме отказа от политиката, признава Стратега

Направихме я с приятели в Мировяне, ще я пия с домати от оранжерията ми

Ракия от новата реколта свари легендарният треньор Димитър Пенев. Стратега е свършил тази работа в казана в Мировяне и сега чака с нетърпение доматите от оранжерията си, за да има с какво да замезва.

"Първата реколта вече я обрахме, сега има още няколко доматки, които си пазя за ракията, която с помощта на приятели сварих в казана в Мировяне. Не само гроздова, този път сложихме и от джанки. Е, аз си имам 50 кила в мазето. Отлежали така да се каже, за зор заман, за почерпки. Тия дни си говорихме с децата и млади прасенца спазарих за Коледата от един приятел от Световрачене", с усмивка сподели Пената.

Реклама

В същото време легендарният треньор е направил радикална промяна в двора на къщата си.

"Вече не гледам животинки. Имах си кокошки, зайци и пъдпъдъци, но внучката и зетят ми ме навиха да си направим басейн и той вече е факт. Дворът ни е различен, по-европейски е някак си...", разказва Стратега от Мировяне.

77-годишната легенда почти всеки ден е на стадион "Българска армия", където заедно с авери бистри политика и спортни успехи.

"От 2016 г. съм почетен президент на ЦСКА. Не съм имал големи спорове с президента Гриша Ганчев освен един - когато бях кандидат за депутат от софийската листа на "Воля", партията на моя дългогодишен приятел Веселин Марешки, който бе женен за родственица на Владимир Путин. На мен тогава ми се искаше да вляза в политиката, за да помогна на хората с каквото мога, най-вече за спорта. Гришата, като разбра, че съм в листата, не беше особено съгласен. След разговор с него се съгласих, че може би не ставам за политик. И повече няма да се пробвам. Но и сегашното положение никак не е добро. Не знам как ще излезем от него и кой ще ни управлява. Но трябва да побързат тия хора, защото идва зимата - глад, студ, то никой не е застрахован как ще я изкара", смята Димитър Пенев.

Треньорът на века продължава да взима пенсия от 900 лева, но не се оплаква.

"Не са добри работите не само за възрастните хора, а и младите. На тази държава й трябва човек водач, който да сплотява, да обединява, защото с тези високи цени как ще се оправят хората, особено пенсионерите като мен", пита Пената, който преди време ни сподели, че най-тъжно му е от намръщените хора по улиците.

"Малка страна сме, сами трябва да се оправяме, а не само да плачем за помощ. Не може само да чакаме на държавата. Жалкото е, че селските райони загинаха. Купуваме скъпи чужди зеленчуци, а младите не влизат в градината. Искат всички в града, а то така не става", с усмивка заявява легендарният треньор Димитър Пенев.

Колкото до здравето му, Пената не смята, че трябва да занимава хората със себе си, но не може да се оплаче и от женското царство, което постоянно иска да му помага, защото "е стар".

"Всички около мен са жени. Това дъщеря, това внучки...И каквото подхвана, все някой се притичва да помага", смее се бившият национален селекционер.

Реклама
Реклама
Реклама