Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12908967 www.bgdnes.bg

Таткото на Петя Буюклиева е най-старият ловец

88-годишният родител на естрадната легенда още трепе фазани

Бащата на естрадната легенда Петя Буюклиева е най-старият ловец в Асеновградско. 88-годишният Константин Буюклиев не пропуска да излиза на излет всяка седмица и е активен ловец вече над половин век.

Въпреки че през миналата година таткото на певицата получава исхемичен инсулт вследствие на прекаран коронавирус, той не спира да стреля по животни. И да прави нещото, което го зарежда най-много в живота.

Реклама

"Още в казармата разбрах, че имам точен мерник", спомня си таткото на популярната изпълнителка.

През далечната 1968 година Константин за пръв път отива на лов. И от тогава до сега това остава втората му най-голяма страст. Почти няма ловно стопанство в района на Асеновград, в което Буюклиев да е не гръмнал по някое животно. Таткото на певицата обожава да обстрелва пернати.

Бащата на Буюклиева има хиляди точни попадения, както и десетки истории. Таткото на изпълнителка освен точен мерник има и талант да пише. Негови материали са публикувани в тематичното издание "Лов и риболов".

Преди две години на Буюклиев му бе връчен Почетният знак на НЛРС-СЛРБ и поздравителен адрес от ръководството на Националната организация заради дълголетната му служба и към изданието, и в хобито.

Страстта към писането я има от дете. Още в прогимназията се записва в литературен кръжок.

"Издавахме вестници и списания. Така се зароди моята страст към писането на разкази и стихотворения", спомня си бай Константин.

Заради неговите умения за борави с перото незабравимият Николай Хайтов го нарича дори "родопски сладкодумец".

"Имам издадена едно стихосбирка, както и повест. Също така в съавторство имам написани и две книги за Кръстова гора", добавя таткото на Петя Буюклиева. Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама