Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12958613 www.bgdnes.bg

Актрисата Латинка Петрова: Стига сме лашкали украинците!

Александър Балкански дава дом и работа на бежанците 

"Стига сме ги лашкали украинците насам, натам. Тези хора идват от цивилизована страна и не трябва да се отнасяме така с тях. Ако сме човешка и състрадателна нация, трябва генерално да помислим как да разграничим хората, които наистина имат нужда, и да им осигурим подслон и работа."

Това коментира пред "България Днес" актрисата Латинка Петрова по повод новата драма с настаняването на бежанците у нас. Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че до средата на месеца бягащите от войната ще бъдат преместени от частните хотели в държавни бази.

Реклама

Петрова е категорична, че спешно трябва да се направи комисия и да има персонално отношение за всеки един украинец предвид потребностите - от какво семейство е и колко време иска да остане в България.

Активна гражданска позиция изказа и певицата Лияна, чието семейство и близък приятелски кръг още в началото на войната предоставиха безвъзмездно свободните си жилища на украински бежанци и хората все още живеят там. "Когато помагаш, трябва да помагаш докрай", коментира пред вестника изпълнителката.

Сходна е позицията на легендата на българския цирк Александър Балкански. "Нашата програма е само от украински артисти. Призовавам всички да помагат и да не гонят украинците", заяви Балкански. Освен подслон артистът е осигурил работни места и сигурен доход за бедстващите.

Актьорът Алек Алексиев обяви публично, че ще организира помощ за по-възрастни хора, които ще тръгват от Украйна за България, в търсене на мирно небе.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама