Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13032181 www.bgdnes.bg

Предсказание на Ванга се сбъдва до дни

Зловеща мистерия в село Куцина 

Изчезнало преди 35 години дете трябва да се появи 

Предсказание на голямата пророчица Ванга трябва да се сбъдне всеки момент. Местните от великотърновското село Куцина все по-трескаво говорят за една мистерия отпреди 35 години, която очакват да се разреши. В основата е изчезнало дете, за което тогава баба Ванга предрича, че ще се разбере истината, но след много години. Повече от три десетилетия семейството на безследно изгубения Марин живеят в зловещо неведение, но ги крепят думите на пророчицата. С всяка изминала година обсъждат с все по-голяма надежда, че моментът на истината е все по-близо.

Броени седмици преди шестия си рожден ден Марин изчезва безследно. Детето никога не успява да прекрачи училищният праг, държан за ръка от майка си, или да получи мъдри съвети от баща си.

Реклама

Денят е 2 август 1987 г. 5-годишният тогава Марин пропътува повече от 200 км от град Мадан до село Куцина заедно с родителите си, за да отиде на гости на леля си и дядо си. Планът е да постоят няколко дни и след това всички заедно да отидат на море. Малкият Маринчо е уморен от пътя и ляга да си почине за малко с майка си. Детето е първият и остава единствен син на Емилия и Георги Маринови. Гледан е с много любов и грижи от цялото семейство. Когато се събужда, открива подранил подарък за рождения си ден, а именно прекрасно синьо колело, украсено с червена панделка на кормилото. Като всеки малчуган Марин го грабва веднага и излиза навън да играе.

В онези години улиците в селото са пълни с деца, по пейките пред къщите винаги има хора, магазините са няколко, както и кафетата и сладкарниците. Радостното дете се прибира по обяд, за да хапне и да си вземе следобедния сън. Около 16 часа излиза отново да върти педалите. Облечен е с оранжева тениска, червени панталонки и бели обувки.

След няколко часа майка му и леля му решават да отидат до магазина и междувременно да приберат детето. По пътя не го срещат, но не се притесняват и отиват да си напазаруват. На връщане започват да търсят Марин по-усилено, но без резултат. След часове търсене от детето няма и следа. Неговите приятели споделят, че Марин е бил с тях, но не знаят накъде е тръгнал и защо го няма. Семейството му веднага подава сигнал. Макар да са нужни 24 часа, за да започне издирване, тогавашната милиция е в дома им още на следващата сутрин. Търсят Марин в съседи махали, из ниви, в изкопи, професионални водолази оглеждат обстойно дъното на река Янтра, но не откриват и следа от мъника.

В отчаянието си на 4 август семейството тръгва за Петрич, за да се видят с баба Ванга, надявайки се да разберат нещо. Пристигайки, виждат огромната опашка от хора, които са със записан час. Отчаяни, близките на изчезналото дете се нареждат сред тълпата. Не след дълго ясновидката излиза от къщата си и сама ги вика.

Майката задава тежкият и труден въпрос - "Мъртво ли е детето ми?", а Ванга отговаря: "Мъртво ли? Не, виждам го ей тука, как си играе с една пръчка в гората". Интересен е фактът, че пророчицата пита дали е намерено колелото, което до този момент също е изчезнало. Когато се прибират отново в селото, семейството открива велосипеда на съседна улица непокътнат, като дори червената панделка още стои на кормилото. Возилото е изпратено в лаборатория в Москва, за да бъдат снети отпечатъци, но пробите не показват чуждо ДНК.

"Милиционерите и хора от селото много търсиха Марин, но нищо не откриха. Не знам какво стана. Всички и до днес се надяваме момчето да се намери", коментира пред "България Днес" кметът на селото Тихомир Маринов и допълва, че трагедията е толкова голяма, че след случая лелята на детето се е изнесла от Куцина и най-вероятно е заживяла в Мадан с другата част от родата.

Това, което днес крепи семейство Маринови, са думите на баба Ванга, която на изпроводяк им казва: "Много години ще изминат, но един ден ще дойде и ще се разбере цялата истина".

Реклама
Реклама
Реклама