Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13047750 www.bgdnes.bg

Алек Болдуин съди снимачния екип на "Ръст" за смъртта на Халина Хътчинс

Американският актьор Алек Болдуин съди членовете на екипа на филма "Ръст" заради смъртта на Халина Хътчинс, съобщава “Ню Йорк Таймс”. 

В края на миналия октомври операторката Халина Хътчинс загина, след като по време на репетиция на снимачната площадка Болдуин стреля с пистолет, който бе зареден с бойни, а не с халосни патрони. Според официалната версия за случилото се, на Болдуин му е било казано, че оръжието не е заредено с бойни патрони, което не било истина. Изстреляният от него куршум не само убил Хътчинс, но и ранил режисьора на филма Джоел Соуза.

Реклама

Актьорът е постигнал споразумение със семейството на Халина Хътчинс. 

В иска, заведен в петък от Болдуин, актьорът обвинява част от екипа в небрежност, че са му дали зареден пистолет на снимачната площадка. Според информация на медията Болдуин съди отговорника за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рейд, реквизиторката Сара Закри, доставчика на оръжия и боеприпаси за снимките Сет Кени и помощник-режисьора Дейвид Хоулс. 

Преди това актьорът подаде и арбитражен иск срещу продуцентите на филма, като твърди, че отговорността за безопасността на огнестрелното оръжие не е негова, предаде bTV.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама