Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13128946 www.bgdnes.bg

Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти!

Блъскам се понякога в ужасни неща, призна актьорът

В юбилейната си година, когато навъртя половин век, Мариус Куркински продължава да се бори с "демоните" на плътските изкушения. Самият актьор го призна в социалните мрежи, при това - без да го подлагат на "кръстосан разпит".

"Не мога да се отделя от плътското. Имам много влечения, но гледам да ги озаптявам", изповяда се Куркински. Той не спести и горчивата истина, че пораженията пред "греховните страсти" са повече от победите му над тях.

Реклама

"Времето ми мина в тази борба. А един сериозен човек трябва да се насочи все повече към пътя на покаянието, към искането на прошка от Бога за греховете си и в това да става по-добър в работата си и в отношението към другите", кае се Мариус.

За съжаление, когато актьорът тегли чертата, се оказва, че "не може да постигне това".

"Преживявам ужасни крайности. Блъскам се понякога в ужасни неща. Например има моменти на изпадане в човешки страсти и състояния. Опитвам се да ги преборя, но пак казвам, силата на другото надделява", оплаква се Куркински.

Въпреки това актьорът не губи оптимизма си. "Като че ли ще успея да се преборя със злото в себе си и като че ли ще остане само доброто", вярва Мариус.

В своята публична изповед прекрасният актьор не спестява и други истини за себе си като професионалист и човек. Отхвърля ширещото се от години мнение, че е самотен и неразбран.

"Не съм самотен! Възприемам тези два часа с публиката като огромен катарзис. Като общуване с един човек", доверява изпълнителят на "Ти-ри-ри-рам".

Куркински не е съгласен и с твърденията, че е гений в театралното изкуство.

Реклама

"Познавам гении. Не мога да се сравнявам с тях. Аз съм обикновен актьор. Гении за мен са Чарли Чаплин, Майкъл Джексън... Те са изразители на огромна експресия и всичко при тях е доведено до божествена точност", смята Мариус.

Актьорът обаче е песимист по отношение на времето, в което живее.

"Хората престанаха да се слушат и да се разбират. На мен са ми казвали, че съм странен. Но това сега звучи почти любовно. Значи, някой все пак те възприема", казва актьорът.

Дори в ситуация на война той е убеден, че психологическите оръжия убиват още по-мъчително. За него това са неразбирането, мълчанието и равнодушието.

"С думи и негативизъм може да се убие човек", категоричен е Мариус.

Куркински обаче все още не се е осмелил да повдигне изцяло завесата над личния си живот. По откъслечни публикации разбираме, че е преживял много разочарования в любовта. Няколко години за негов много близък приятел бе спряган модерен композитор на филмова и театрална музика, но актьорът нито го потвърди, нито го отрече. Единственото, което се знае със сигурност, е, че още скърби за ранната загуба на най-добрите си приятели - Дим Дуков и Андрей Баташов.

Реклама
Реклама
Реклама