Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13129473 www.bgdnes.bg

Вълкът предсказател е холивудска звезда

Оракулът на БНТ от малък си пада по футбола

Познавачът на мачове Черок обича да хапва кренвирши

Вълкът Черок, който предсказва мачове от световното първенство по футбол в ефира на БНТ, е холивудска звезда. Животното се е снимало в куп касови американски продукции с едни от най-популярните актьори в цял свят.

Вълкът, кръстен на индианско племе, има роли и в редица родни филми. Общо е участвал в точно 80 наши и чужди ленти.

Реклама

Черок е добре познат и на попфолк певиците. Животното е участвало в клиповете на всички популярни чалга фурии.

И за капак - има няколко корица на списания.

Това каза собственикът на вълка оракул Стоян Лазаров. Отглежда Черок още от бебе.

"Взех го у дома, когато бе на 40 дни - започва разказа си пред "България Днес" Лазаров. - Прибрах бащата на Черок преди много години. Той бе даден за умъртвяване и аз го спасих."

Черок е на 7 години и няколко месеца. Породата му е чешки вълк. Живее в дома на Стоян и е член на семейството му.

"Тази порода има най-високо съдържание на вълча кръв. Животните са много по-трудни за възпитание от всяка друга порода кучета. Хората си ги вземат, ала не се справят с отглеждането им и ги изхвърлят или ги дават за осиновяване. Много са трудни за възпитание. Трябва да се изгради връзка с вълка. Мен ме слуша. Изпълнява всички команди. Знае и тези в киното. Кажа ли "екшън", е наясно, че снимката са започнали", обяснява собственикът на вълка оракул.

Черок позна победителя в откриващия мач на световното първенство между домакина Катар и Еквадор, спечелен 2:0 от южноамериканците.

Реклама

Втората му прогноза бе грешна. Вълкът заложи на победа на Уелс над САЩ, ала срещата завърши наравно 1:1.

"От малък Черок обича да играе с топки. Има склонност към футбола. Няколко пъти е пукал топки. С децата ми си играеше и отиваше, хващаше топката и за секунди я пукаше", разкрива Лазаров, който от години работи в Киноцентъра в Бояна и има титлата доцент.

Вълкът предсказател си няма вълчица, както и няма потомство. Черок не е скопен - просто всичките близки на собственика му са роднини на оракула на БНТ.

"Черок няма поколение, защото може да се случи близкородствено кръстосване, което е лошо и води до проблеми", разясни гледащият вълци Лазаров. Освен Черок той се грижи и за брат му - Суик.

Екранният партньор на вълка - водещият Радостин Любомиров, е очарован от поведението на животното по време на снимките. Журналистът от БНТ иска да представи оракул на зрителите на държавната телевизия по време на мондиала в Катар. Ала не желае да използва изтърканите вече кучета и котки, които ги има по цял свят. Случайно с колегата му режисьор попадат на Черок.

"Надушихме се с вълка - каза пред вестника едно от най-популярните лица на спортната редакция на БНТ. - Първите ми впечатления от Черок са, че е уникален. Супер кротък и спокоен е. Имах притеснения дали ще ме слуша, но още на втората минута след срещата ми разбрах, че работата с него ще бъде много лесна."

Част от колегите в БНТ не вярват, че Любомиров ще вкара в сградата на "Сан Стефано" 29 вълк.

"Малко преди да снимаме пилотното издание на рубриката, някои шеговито ме попитаха: "Айде бе, къде ти е вълкът?". Не им се вярваше, че съм намерил такова животно. Но щом прекрачи прага, всички разбраха, че не съм се майтапел".

При първата среща на водещия и вълка Черок отива да подуши новия си екранен партньор.

"Нямаше никакво напрежение у него. Свикнал е с камерите. Заснехме фотосесия за близо 20 минути. Освен мен с него ще щракнаха и още колеги от БНТ. А Черок не трепна и за секунда", обяснява Любомиров.

Лицето на БНТ опроверга информациите, които циркулират в социалните мрежи, че при прогнозирането на първата среща от мондиала само в една от купичките на вълка е имало храна. В откриващия двубой от световното Черок позна и стана истинска сензация.

"Не е вярно, че само в купичката със знамето на Еквадор имаше храна. И в трите (б.а. - победа за Катар, равенство и успех за южноамериканците) порциите бяха поравно. В купичките слагаме кренвирши. Това е любимата храна на Черок", завършва Любомиров.

Реклама
Реклама
Реклама