Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13198358 www.bgdnes.bg

Сляпата баба Венетка прогледна

Добра вест в навечерието на Рождество 

Сбъдна се мечтата й да гледа световно по футбол 

Сляпата баба Венетка прогледна!

В навечерието на празниците зрението на 82-годишната жена от София беше върнато, след като й е направена изключително важна медицинска интервенция.

"Операцията по отстраняване на перде на очите й е напълно успешна, вече е поставена и новата леща, след което за баба Венета животът започва отново. Със сълзи на очи жената сподели, че първото, което иска да направи, е да се наслади на залеза на слънцето. Това й е липсвало много. Фен е и на футбола, иска да гледа световното, фен е на Германия и иска те да спечелят тази година", разказаха за щастливата развръзка от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", които се заеха да променят съдбата на пенсионерката.

Реклама

През последната година възрастната жена бе сляпа. В младостта си баба Венетка е била треньор по гребане, но в един момент се оказва със 100% ТЕЛК и без личен асистент, като отговорните институции са й казали, че не могат да й намерят помощник.

"Екипът ни направи всичко възможно, за да помогне на жената да започне живота си отново, и сме горди, че успяхме да го направим. Само след няколко дни баба Венета ще може да гледа телевизия, да си сготви любимата храна, да бъде отново самостоятелна жена. Благодарим безкрайно на доктор Димитров. Екипът на клиниката ни съдейства през целия процес, направиха ни страхотна отстъпка, като платихме много по-ниска сума за всичко", споделиха от организацията.

Преди три седмици "България Днес" ви разказа, че благодарение на добри хора, които й пазаруват и я посещават, когато могат, възрастната жена не остава гладна. Но имаше огромна нужда от помощ, тъй като спеше на студено, защото не може да си позволи да плаща сметки. Нуждае се и от средства за храна и лекарства за максимално по-дълго време. Преди около осем месеца някой е влязъл в къщата на Венетка и е откраднал дрехите й, както и други лични вещи.

Историята на 82-годишната жена трогна мнозина и голяма част от нещата й бяха осигурени. Така баба Венетка ще може да посрещне коледните и новогодишните празници с повече спокойствие в сърцето.

Пожелаваме й да бъде жива и здрава!

Как да помагаме 

Каузите на благотворителната организация може да подкрепяте чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

Получател: Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за каузи на Подай ръка

PayPal: [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама