Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13207078 www.bgdnes.bg

Сашко се лекува с минерални бани

Изписаха момчето герой от "Пирогов"

Стъпалата му са наранени и набити от тичането в планината - подз.

"Мисля да заведа Сашко на басейн и минерални бани за няколко дни, за да се разнообрази и краката му да заздравеят по-бързо."

Това сподели пред "България Днес" Александър Цветанов, баща на издирваното дете.

След цяла седмица сред суровите условия на безплощадната планина, в която прекара повече от седмица, малчуганът се чувства добре. Детето се завръща към любимите си всекидневни хобита, докато редом с това възстановява изтощеното си тяло.

Реклама

12-годишният Александър от Перник е дете с аутизъм, което изчезна на 11 ноември т.г. по време на разходка с баща си в планинската местност Голо бърдо. Десетки хиляди хора, специалисти и доброволци, се стекоха на помощ да намерят изчезналото момче. След тежка и изтощителна седмица, прекарана в търсене, Сашко беше намерен жив и здрав по средата на дере в планината.

"В понеделник към обяд ни изписаха от "Пирогов". Докторите се грижиха за нас много добре, но Сашко ще остане да си почива вкъщи. Все още няма много сили, слабичък е. Похапва си много, яде любимите си ястия. Има голям апетит и даже тази сутрин изяде 5 принцеси за закуска!", сподели пред вестника Цветанов.

След 9 дни, прекарани в опити за оцеляване, момчето се нуждае от почивка и спокойствие.

"Сашко е много спокоен в момента. Правим масажи и раздвижвания, защото от тичането в гората краката му са наранени. Стъпалата му са набити и виждам, че върви по-странно от обичайното. Занимаваме се с любимите му дейности. Вече нарисува нова картина, реди пъзели и слуша коледни песни!", завърши бащата на детето герой.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама