Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13271329 www.bgdnes.bg

Евгени Димитров-Маестрото в зала 1 на НДК: "Ку-Ку бенд" се прибра у дома!

5000 пяха с групата на заключителния концерт от първото турне без Слави Трифонов

"Ку-Ку бенд" се прибра у дома! Това обяви ръководителят на групата Евгени Димитров-Маестрото в зала 1 на НДК. Музикантите закриха националното си турне с грандиозен концерт пред 5000 фенове. То е първото без Слави Трифонов. Вместо него като водещ солист се изяви Борис Солтарийски. Заедно с него на сцената бяха Невена Цонева и Лилия Стефанова.

Реклама

Маестрото обясни, че се чувства като у дома в залата, в която са били първите големи концерти на "Ку-Ку бенд" преди години. Освен това част от дебютните записи на групата са правени в Студио 1 на НДК.

Самият концерт бе направен по такъв начин, че всеки един от бенда излиза да представи и себе си. Протича под формата на историята на "Ку-Ку бенд" в песни. Този път на сцената нямаше балет и актьори. Имаше само музика.

Откриващата песен по стара традиция бе "Студио Х". След това звучаха "Ти си", "Ела, ела", "Нека ме боли", "Без теб", "В джаза", "Едно ферари с цвят червен", "Моя си, моя" и още, и още хитове. Тежки македонски хора се извиха в залата по време на "Йовано, Йованке". Преди нея Георги Милчев-Годжи повтори емблематичните думи на Джоко Росич от началото на клипа към песента. Музикантите не пропуснаха да изпълнят и още от най-известните народни песни, които са правили през годините - "Притури се планината", "Невесто мори, убава", "Земи огин, запали ме".

Кулминацията настъпи при представянето на Евгени Димитров. Дългото скандиране на името му просълзи Маестрото. Последва изпълнение на "Жива рана". Тя бе изпята почти изцяло от публиката.

Три биса имаше след официалната част на концерта. На последната песен "Цвете мое" залата "светна" от хилядите фенерчета на публиката.

Реклама

"Ние сме това, което сме, само благодарение на вас", обяви Димитров на прощаване.

През 2023 година "Ку-Ку бенд" става на 30 години. Това със сигурност ще бъде подобаващо отбелязано от музикантите. Те все още обсъждат идеи как да стане това.

"Със сигурност ще направим поредица от събития. А всичко, разбира се, ще бъде свързано със срещи с публиката", категоричен е Маестрото.

В последното си интервю пред Тошко Йорданов Слави Трифонов бе запитан от фенове няма ли да има нов концерт на стадиона.

"Ще има, когато усетя, че е настъпил моментът", заяви шоуменът.

След концерта в зала 1 на НДК разотиващите се фенове се надяваха той да настъпи по-скоро. Защо не по повод 30-ата годишнина?!

Реклама
Реклама
Реклама