Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13358730 www.bgdnes.bg

Спасиха баба и сирачета от мизерия

Чудо преди празниците 

Роза отглежда сама внучетата си, след като зет й убива дъщеря й 

Доли ЛУКАНОВА

Чудеса се случват преди коледните празници! Доказват го бригада доброволци, които спасиха от страшна мизерия баба и двете й внучета в Радомир.

Роза Стоилкова е баба на две момченца - Дани на 9 и Васко на 7 години. Отглежда ги напълно сама, тъй като зет й е в затвора, след като убива дъщеря й. По времето, когато е извършено престъплението, Васко е едва на 3 месеца, а Дани на 3 години. Още тогава баба Роза поема грижите за децата и се превръща в единствената им опора. Двете момченца дори я наричат "мамо".

Реклама

По-малкият Васко страда от тежка форма на бронхиална астма и на баба Роза често й се налага да е около него. От години се е записала на трудовата борса, само че почасова работа за нея няма.

Скромното семейство от години се бори за оцеляването си, тъй като им липсват елементарни условия за живот. Апартаментът, в който живеят, е в плачевно състояние. Нямат кухня. Нямат нормална баня. Но винаги имат сготвено, а децата са чисти и спретнати.

"На първо време е най-важно да се направи ремонт, защото стените са на груба мазилка, подовете са цимент, мебели почти няма", съобщи в социалните мрежи Весела Василева.

След публикацията й чудото се случва. Само за два дни се отзовават стотици хора, готови да помогнат на възрастната жена. Човеци с големи сърца даряват хранителни продукти, пари, мебели. Групата младежи започват така мечтания ремонт на апартамента.

Отзовават се не само радомирци, но и хора от други региони на страната. Вече са осигурени необходимите шкафове, мебели, легла, бюра за децата и телевизор. Набирането на средства и вещи продължава. До Коледа апартаментът на баба Роза и децата трябва да бъде готов, а мъниците да посрещнат празниците в уютен дом. Всеки, който желае, може да помогне на:

IBAN BG68RZBB91551007723894

BIC RZBBBGSF

Основание - дарение за Роза

Реклама
Реклама
Реклама